Ostalo 29. prosinac 2020.

Uz čaroban opatijski Advent u ljepšu i bolju 2021. godinu

Uz čaroban opatijski Advent u ljepšu i bolju 2021. godinu
Ove godine doček na otvorenom će izostati, no iz hotela Milenij popularni Tony Cetinski uvest će sve zainteresirane u 2021. godinu u izravnom video- prijenosu. Tradicionalnim novogodišnjim kupanjem Opatijski kukali otvorit će kupališnu sezonu, a prigodne dekoracije koje su osvojile srca ljudi diljem Hrvatske i svijeta ostat će postavljene sve do 17. siječnja. 

Novogodišnje blagdane u Opatiji bi trebalo provesti oko 600 gostiju u 8 otvorenih hotela, prema podacima koje su Turističkoj zajednici grada Opatija dostavili hotelijeri i privatni iznajmljivači. Brojka je to koja pokazuje da, čak i u ovim izazovnim vremenima, zimska idila Opatije pruža neodoljiv zov brojnim posjetiteljima.


Raskošno uređen grad i toplina odaslana diljem svijeta tijekom ovih blagdana vrhunac je cjelogodišnje kampanje ispunjene emotivnim porukama optimizma i nade kojima je Opatija zadržala kontakt sa svojim vjernim gostima, ali i stekla nove posjetitelje koji su prvi puta otkrili čari najstarije hrvatske turističke destinacije. Advent u Opatiji na 19 lokacija ispleo je jedinstvenu priču o nadvladavanju teških vremena, snazi koja proizlazi iz zajedništva i povezanosti čak i u vremenu fizičke distance. 


“Najavljeni broj gostiju bio je i osjetno veći, no nakon uvođenja propusnica, hotelijeri su zabilježili značajno povećanje otkaza rezervacija. Ipak, smatramo da se radi o rezultatu s kojim, s obzirom na postojeće uvjete, možemo biti sasvim zadovoljni. Svaki gost koji je Opatiju posjetio za Božić i Novu godinu proširio je svijetom glas o našim ljepotama, podijelio prekrasne slike Najljepšeg Adventa uz more, ali i potvrdio status Opatije kao sigurne i poželjne destinacije”, kazala je direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić.


Za sve one koji nisu fizički mogli osjetiti čaroliju Adventa u Opatiji, Turistička zajednica grada Opatije osigurala je virtualnu šetnju i prigodnu video- razglednicu, koji su se pokazali kao pravi hit i zabilježili više milijuna pregleda. 

Posebnu novogodišnju čestitku ove godine pripremio je i Opatijski komorni orkestar (OKO) koji će na staru godinu objaviti posebnu glazbenu razglednicu kojom će se pridružiti svijetu u obilježavanju 250 godišnjice rođenja velikog njemačkog genija Ludwiga van Beethovena.

Iz Opatije stiže i prava online-poslastica za “najluđu noć”.

“Iako će doček na otvorenom ove godine izostati, u novu, a nadamo se sretniju, zdraviju i uspješniju 2021. godinu uvest će nas online-doček uz Tonyja Cetinskog iz hotela Milenij. A jednu tradiciju uspjeli smo zadržati, pa će na samu Novu godinu, točno u podne, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera Opatijski kukali tradicionalno otvoriti kupališnu sezonu. Zbog velikog interesa građana i posjetitelja, duh blagdana zadržat ćemo duže od planiranog, pa će prigodna božićna dekoracija Opatiju obasjavati sve do kraja školskih praznika, odnosno do 17. siječnja 2021. godine”, zaključila je Petričić, dodavši kako je vikendima i blagdanima parkiranje u Opatiji besplatno u 0. i 1. zoni.