Ostalo 9. rujan 2020.

“Va Mandraće” i klape iz Kastva, Kraljevice i Škrljeva

“Va Mandraće” i klape iz Kastva, Kraljevice i Škrljeva
Tradicionalna i omiljena manifestacija "Klape va Mandraće”, nakon odgoda zbog koronavirusa i lošeg vremena, napokon je dočekala svoje 17. izdanje.

Ove subote 12. rujna, s početkom u 20 sati, klapska će pjesma biti savršena glazbena kulisa za one koji dođu u Volosko, jer će ovogodišnje izdanje festivala klapa imati ponešto drugačiji koncept..

Sukladno vremenima u kojima živimo i poštivanju epidemioloških mjera, klape će zapjevati na različitim lokacijama, a capella, bez ozvučenja i u prirodnom ambijentu, a Volosko i jest savršen ambijent. Bit će to vrsna glazbena kulisa za posjetitelje koji će tako moći šetati Voloskom i uživati u klapskoj pjesmi. 


Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupit će: Muška klapa Kastav (20:00- 20:15 Mali mul), Ženska klapa Porto Re (20:20- 20:35 Mandrać), Ženska klapa Volosko (20:40- 20:55 Veli mul), Muška klapa Mirakul (21:00- 21:15 Mandrać), Ženska klapa Kastav (21:20- 21:35 Mali mul) i Muška klapa Škrljevo (21:40- 21:55 Mandrać). 

Volosko je samo po sebi doista posebno i inspirativno mjesto, a klape će oplemeniti “cijelu sliku” subotnje večeri. Bit će to 17. izdanje ovog popularnog festivala, a organizatori se nadaju da će već ono naredno biti upravo onakvo na kakvo smo odavno naviknuli. 

Posjetitelje se moli da poštuju propisane epidemiološke mjere kako bi sve proteklo u najboljem redu i kako bi svi zajedno uživali u jednoj posebnoj večeri.

Foto: Borna Ćuk