Ostalo 27. travanj 2017.

Velika humanitarna akcija “Sve za našu djecu”

Velika humanitarna akcija “Sve za našu djecu”
Kanal Ri i Humanitarna udruga "Riječko srce” pozivaju Vas da se pridružite velikoj humanitarnoj akciji, "Sve za našu djecu”, namijenjenoj malim pacijentima Dječje bolnice Kantrida.

Cilj akcije je izgradnja toliko potrebne čekaonice za Dječju onkologiju i hematologiju Dječje bolnice na Kantridi. Trenutno mali onkološki pacijenti na terapije čekaju na uskom, hladnom i skučenom stubištu. Osim čekaonice, budu li prikupljena sredstva dovoljna, preuredit će se vanjska nekorištena terasa u igraonicu da teško oboljela djeca, koja moraju provesti veći dio djetinjstva na odjelu hematologije i onkologije, bar malo osjete draž sretnog djetinjstva. 

Finale 4. svibnja uz poznata imena s naše estrade

Finale akcije je 4. svibnja na Trgu Riječke rezolucije (iza Radio Rijeke i ispred Kanala RI) na kojem će nastupiti poznata imena hrvatske estrade kao što su: Neno Belan i Fiumensi, Denis & Denis, Damir, Kedžo, Jole, Miroslav Škoro, Colonia, Maja Šuput, En face, Mia Negovetić, Luka Nižetić, Alen Vitasović, Koktelsi, Mauro Staraj i La Banda… 

Kanal Ri i Tv Istra prenosit će koncert uživo,a za vrijeme prijenosa iz call centra, koji će biti smješten u Restoranu Municipium, na humanitarni telefon 060 9009 javljat će se poznati građani. 

Istog dana na Trgu 128. brigade održat će se Gastro dan. Po cijeni od 10 kuna moći će se kupiti porcija graha ili srdelica, na štandovima djeca Osnovnih škola i Učeničkih domova prodavat će svoje rukotvorine i suvenire, majice i šalice s logom akcije “Sve za našu djecu”. Sva sakupljena sredstva bit će donirana u korist akcije “Sve za našu djecu”. 
 
Kuna od svake kave za našu djecu

U akciju su se uključili i ugostitelji primorsko goranske županije i to projektom “Popij kavu i doniraj 1 kunu akciji Sve za našu djecu”. Od 28. travnja do 5. svibnja oko 300 kafića od popijene kave donirat će 1 kunu.

Ove subote održat će se i jedan sportski događaj na kojem će biti promovirana akcija. Od 8.30 u Centru Zamet održat će se regionalni Humanitarni rukometni turnir za dječake i djevojčice, u organizaciji Rukometnog saveza PGŽ-a, Udruge Riječko srce i Kanala Ri. Turnir uključuje utakmice za dječake i djevojčice te revijalno finale djevojčica, kojima će se na terenu pridružiti riječki sportaši.
 
Bajka Mije Negovetić i Zbora Josip Kaplan

U pauzama utakmica nastupit će plesne skupine Flame i ChikaZ Kids, a u prostoru Centra prodavat će se ugostiteljski sadržaji. Sav iznos od prodaje namijenjen je uređenju čekaonice. 

Nakon Turnira, u 19 sati slijedi redovna utakmica Premier Dukat lige između MRK Zamet i RK Varaždin. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna, a sav prihod ide u korist akcije. U poluvremenu utakmice bit će promoviran spot humanitarne akcije Bajka koju pjeva Mia Negovetić u pratnji Zbora Josip Kaplan. Tekst i glazbu potpisuje Sandro Bastijančić, a aranžman Olja Dešić. 

Pozivamo Vas da popratite navedene akcije i promovirate humanitarni telefon 060 9009 (5kn + pdv).