Ostalo 7. prosinac 2021. Lidija Šušak

Veliki humanitarni koncert Kanala Ri za malenog Tina

Veliki humanitarni koncert Kanala Ri za malenog Tina
Mario Lipovšek Battifiaca, Damir Kedžo, Mia Negovetić, Mauro Staraj, Joso Butorac i Karin Kuljanić pnastupit će za malenog Tina 

Kanal Ri je 3. prosinca proslavio 22. rođendan. Obilježit će ga humanitarnim koncertom, koji će se održati 8. prosinca u HKD-u na Sušaku u 19 i 30 sati. Nastupit će: Mario Lipovšek Battifiaca, Damir Kedžo, Mia Negovetić, Mauro Staraj, Joso Butorac i Karin Kuljanić. 

Sav prihod od ulaznica namijenjen je kupnji invalidskih pomagala devetogodišnjem Tinu Bešviru iz Kostrene. Tinu je dijagnosticiran cerebralna paraliza (spastična tetrapareza) što znači da su mu zahvaćene obje ruke i noge. Kao posljedica toga Tin još ne hoda i teško se koristi rukama te je neverbalan. Unatoč tome Tin je danas drugašić..


Nvinari Kanala Ri Lidija Šušak i Larry Ambrozich poručuju kako će i ove godine, unatoč svim ograničenjima koje je nametnula pandemija koronavirusa, humanost opet preplaviti HKD na Sušaku. 

Zahvalu organizatorima akcije uputili su Tinovi nona i nono, Marija i Aleksandar Vilhar, istaknuvši kako će prikupljenim sredstvima kupiti gusjeničar za invalidska kolica, kojom će njihov unuk moći savladavati arhitektonske barijere, poput nogostupa ili stepenica. 

Pjevač Joso Butorac istaknuo je kako se rado odaziva humanitarnim akcijama, pogotovo kad je u pitanju prikupljanje sredstava za najmlađe. 


Podršku organizaciji humanitarnog koncerta dali su Grad Rijeka i Primorsko- goranska županija te humanitarna Udruga Riječko srce. Spomenimo kako je u posljednjih pet godina u humanitarnim akcijama “Sve za našu djecu”, u organizaciji Kanala Ri i Udruge “Riječko srce”, prikupljeno je više od 500 tisuća kuna.

Pozivamo građane da dođu na humanitarni koncert kojim ćemo obilježiti naš 22. rođendan i što je najvažnije svi zajedno pomognemo Tinu, poručuju s Kanala Ri. 

Ulaznice se po cijeni od 50 kuna prodaju u Turističkom informativnom centru, Korzo 16, a za prisustvovanje koncertu obavezne su covid potvrde.