Ostalo 5. rujan 2021.

Veliko crikveničko finale MIK- a za pamćenje

Veliko crikveničko finale MIK- a za pamćenje
Klapi Tić za skladbu “Na ovoj punti”, koja je uvjerljivo pobijedila, 235 glasova crikveničke publike, dok su uvjerljivi pobjednici MIK- a 2021. Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj sa skladbom “Da bimo i k letu”

Crikvenica je ugostila MIK nakon 43 godine i u svakom trenutku se vidjelo koliko su nedostajali jedno drugome. Ispunjen Trg Stjepana Radića, ali i cijeli prostor oko njega, svjedočili su večeri dostojne finala. 

Crikvenica je, u suradnji s Novim Vinodolskim priredila pravu glazbenu festivalsku poslasticu, večer kakvu mikovska karavana najviše voli- odlično raspoložena publika, izvrsno vrijeme i prekrasan ambijent. Sve se stopilo u večer za pamćenje, koja je završila spektakularnim vatrometom dok se izvodila pobjednička skladba festivala.

A večer je započela impozantnom slikom svih mikovaca na pozornici kojima se pridružio crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina koji je, nakon MIK- a prije petnaestak godina u Gračišću, rekao “dovest ćemo MIK u Crikvenicu” i to s ponosom i učinio, zajedno sa Novim Vinodolskim. Rukavina nije propustio priliku zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos da ova večer bude tako veličanstvena.

I bila je upravo takva. Na pozornici su se smjenjivali izvođači, a publika nije čekala kraj skladbi da bi zapljeskala, već je tijekom cijele večeri držala i davala ritam svojim pljeskanjem. A kad je tako, onda i večer brzo prođe, pa je nakon 19 izvedenih skladbi započeo revijalni program u kojem su publiku zabavili Đani Maršan, Karin Kuljanić, klapa Tić, Tea Vučak i Nikola Kolačević, Vesna Nežić Ružić, Antonio Krištofić te Tedi Grubica. Za vrijeme revijalnog programa zbrajali su se glasovi te su raspoloženi voditelji Uršula Tolj, Mario Battifiaca i Robert Ferlin po završetku revijalnog programa najavili i svečano proglašenje najboljih.


Crikvenička je publika treće mjesto dodijelila skladbi “Nideri ni tako lipo” koju je izveo Erik Balija i osvojio 86 glasova te primio nagradu iz ruku direktorice TZG Crikvenica Marijane Biondić. Drugo mjesto sa 121 glasom osvojili su Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj sa skladbom “Da bimo i k letu”, a nagradu im je uručio gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković. Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina uručio je nagradu crikveničkim pobjednicima klapi Tić za skladbu “Na ovoj punti” koja je uvjerljivo pobijedila s 235 glasova crikveničke publike.

Nakon proglašenja pobjednika crikveničke večeri uslijedilo je i veliko finale- proglašenje najboljih na ovogodišnjem izdanju festivala. Prema glasovima Opatije, Rijeke, Crikvenice i “Online grada” treće mjesto s ukupno 70 bodova osvojila je klapa Tić sa skladbom “Na ovoj punti”, drugo mjesto sa 74 boda osvojila je Darja Gajšek sa skladbom “Nevestica istarska” dok su uvjerljivi pobjednici MIK- a 2021. Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj sa skladbom “Da bimo i k letu” s kojom su osvojili 87 bodova.

Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda treće mjesto osvojila je skladba “Telo zami, ma dušu mi pusti” u izvedbi Lorenze Puhar i Antonija Krištofića, drugo mjesto osvojila je skladba “Jedan mesopust” u izvedbi Marija Lipovšeka Battifiace, dok je najbolja skladba po ocjeni ocjenjivačkog suda “Fermaj se malo” u izvedbi Daniela Moscarde i Alena Vitasovića.

Izvedbom pobjedničkih skladbi i spektakularnim vatrometom stavljena je točka na mikovsku karavanu koja je ove godine putovala Kvarnerom i svoju završnu večer zaživjela u Crikvenici. No, svi koji znaju MIK, znaju i da je ovo samo kraj karavane, a da će skladbe s ovog festivala još dugo putovati s ljubiteljima glazbe. A mikovci kao da su publici obećanje dali pobjedničkom skladbom- da bimo i k letu!