Ostalo 25. lipanj 2021.

Veliko finale MIK- a u Crikvenici uz prijenos na HRT- u

Veliko finale MIK- a u Crikvenici uz prijenos na HRT- u
Još poneki detalj i Festival Melodije Istre i Kvarnera kreće na svoj festivalski put, u svojoj pedeset i sedmoj godini života. 

Nakon prošlogodišnjeg “Covid 19” izdanja, kada je festival održao jednu večer i to u Rijeci, MIK je ponovno “ulaštio cipele” i spreman je za put. 

Ono što sa sigurnošću možemo potvrditi jest da će MIK “zapjevati” u Opatiji 1. rujna, Rijeci dan kasnije, a 3. rujna će se održati generalna proba u Crikvenici. To znači da je Crikvenica domaćin ovogodišnjeg velikog finala koje će se održati 4. rujna, uz izravan prijenos u programu Hrvatske televizije, a svakako treba podsjetiti da je Crikvenica domaćin u suradnji s Novim Vinodolskim kroz suradnju započetu 2019. godine. MIK se tako vraća u Crikvenicu nakon 43 godine i to na velika vrata- završnom večeri.

Kako smo spomenuli, još nedostaje poneki detalj u ovogodišnjoj finalizaciji festivala, a on se odnosi na još jednog domaćina. Čeka se odgovor još jednog Grada te će festival možda zaživjeti ovu godinu s četiri domaćina. 

MIK će ove godine publici predstaviti 19 novih skladbi i ponovo će ponuditi različite glazbene izričaje, poneko novo ime i zasigurno lijep broj mikovskih uspješnica. Pristigao je opet veliki broj radova, komisija je opet “bila na mukama”, a evo i popisa odabranih skladbi, izvođača i autora, po abecednom redu prema nazivu skladbe:

“Adria verde, Adria blu”- Valerio Richiutto

“Budi tu”- Andrina Frleta
    
“Ča je lipo na ovemu svitu”- Dario Terglav

“Da bimo i k letu”- Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić, Mauro Staraj

“Dojdi, dojdi”- Lado Bartoniček

“Fermaj se malo”- Daniel Moscarda feat. Alen Vitasović
    
“Jedan mesopust”- Mario Lipovšek Battifiaca

“Kvarneru moj lipi”- Vivien Galletta & Voljen Grbac
    
“More nan šumi”- Matea Dujmović i Lino Grim

“Na ovoj punti”- Klapa Tić
    
“Nevestica istarska”- Darja Gajšek
    
“Nideri ni tako lipo”- Erik Balija

“Od života libar”- Karin Kuljanić
    
“Petjar jubavi”- Nikola Kolačević

“Srića do neba”- Tea Vučak

“Tako san ti obeća”- Tedi Grubica

“Telo mi zami, ma dušu mi pusti”- Lorenza Anna Puhar i Antonio Krištofić
    
“Viva l’amor”- Vesna Nežić Ružić
    
“Volin”- Nina Fakin
    
I ove će godine voditeljski trojac biti Robert Ferlin, Mario Lipovšek Battifiaca i Uršula Tolj, sve izvođače pratit će festivalski orkestar pod ravnanjem Aleksandra Valenčića, a kojeg će činiti: Tonči Grabušić, Damjan Grbac, Sandro Šupak, Vanja Vitezić, Voljen Mlakar i Emir Grozdanić te ekipa pratećih vokala: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto.

Prema svemu navedenom, čeka nas još jedan odličan festival, a kao i uvijek, svi sudionici i članovi festivalske karavane jedva čekaju pokret festivalske karavane. Prema upitima ljubitelja festivala na društvenim mrežama, i publika jedva čeka novo izdanje svog omiljenog festivala.