Ostalo 8. travanj 2016.

Vikend u Opatiji u znaku kave

Vikend u Opatiji u znaku kave
Opatijski Festival kave ovog vikenda donosi mješavinu glazbe, umjetnosti i opojnog gorko- slatkog napitka po kojem je i dobio ime. Uključeni su brojni opatijski hoteli, kavane i restorani, koji su pripremili posebnu ponudu kojom dominiraju  okus i aroma “čarobnog napitka“, praćenog glazbenim i zabavnim sadržajima. 

Opojna i aromatična kombinacija kave, glazbe i umjetnosti razbudit će Opatijce i njihove goste zahvaljujući Festivalu kave. Doživljaj za sva osjetila ovog će vikenda ispuniti terase hotela, restorana i kafića koji će se posebnom ponudom uključiti u tradicionalnu opatijsku proljetnu manifestaciju te gostima pružiti priliku da izaberu vrhunski napitak, koktel ili slasticu od kave. 

Centralni dio programa održat će se u Villi Angiolini i Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer kojima će vladati zavodljiva mješavina gorko- slatkog okusa i mirisa kave, glazbenog doživljaja i umjetničkog izražavanja. U Villi Angiolini u subotu od 10 do 17 sati održava se program Magic illy Coffee World uz Illy kavu i slastice slastičarne Kaokakao, uz glazbeni program za koji su zaduženi: Love Runners, Dominik Heštera i Zastoj Band. Od 11 do 14 sati slikanje kavom predstavit će Boris Rajković. 

Istoga dana u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer od 10 do 17 sati na programu je Lungomare Coffee to Go by Old School Pub, a tijekom tog razdoblja u programu “Coffee & Art“ sudjelovat će Vedran Ružić, Claudio Frank, Bougie svjećarstvo, Atelier  Ecostyle i  VR Choco Art. U glazbenom programu, koji će u slučaju lošeg vremena biti premješten na terasu Old School Puba, od 10 do 13 sati nastupit će Vedran Ružić Duo te od 15 do 17 sati The Schamrock Trio, a tijekom njihovog nastupa, uz irsku glazbu služit će se i irska kava. 

Dan kasnije, u nedjelju, uz Coffee & Art i “kavu za van“ Old School Puba, koji će trajati od 10 do 17 sati, održat će se i glazbeni program Coffee Shop Acoustic (od 15 do 17 sati). 

Program se istog dana, u isto vrijeme, održava i u Villi Angiolini, gdje će, uz Magic illy Coffee World, nastupiti Dino Antonić & 4Shades, Dominik Heštera te Alba i Leo, a od 11 do 14 sati Boris Rajković će još jednom predstaviti slikanje kavom. 

Tijekom oba dana, u Wine baru Stephanie, od 10 do 12 sati, održavat će se edukativna radionica “Home barista- savršena šalica kave kod kuće”. Na besplatnoj radionici polaznici će savladati različite metode kuhanja kave, pripreme savršenog mlijeka i usavršavanja sve popularnijih disciplina kao što su moka, aero, ili french press. Broj mjesta je ograničen, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na iskonstrukcije@iskon.hr. 

Posebnu ponudu različitih vrsta kave, ali i šarolik glazbeni i zabavni program gosti će moći pronaći i u brojnim opatijskim hotelima, kafićima, kavanama i restoranima, koji su tako upotpunili ovogodišnji Festival kave.