Ostalo 9. prosinac 2020.

Virtualna šetnja Opatijom i Najljepšim Adventom uz more

Virtualna šetnja Opatijom i Najljepšim Adventom uz more
Blagdanska atmosfera Opatije prenijeta je u virtualni svijet i dostupna svima. Posjetitelji mogu doživjeti svaku od 19 opatijskih adventskih lokacija danju i noću u 360 stupnjeva, razgledati grad iz nebeskih visina te “ući” u opatijske crkve. 

Čarolija Najljepšeg Adventa uz more od danas je dostupna svima! Bajkoviti parkovi, raskošno uređeni trgovi, ulice obasjane stotinama tisuća lampica, romantične šetnice ispunjene blagdanskom atmosferom i brojne atrakcije koje su opatijski Advent pretvorile u najljepšu priču ovogodišnjih blagdana nadohvat su ruke svakoga kome je potrebno malo božićne čarolije i topline.


Turistička zajednica grada Opatija napravila je još jedan iskorak u prezentaciji Najljepšeg Adventa uz more. Na web stranicama Turističke zajednice grada Opatije postavljena je virtualna šetnja 360 koja posjetitelje “unosi” izravno u prekrasne scene zimske idile na morskoj obali. Od adventskog vijenca na Slatini do Adventa na Voloskom, šetnja u virtualnoj stvarnosti pruža puni doživljaj svih 19 adventskih lokacija, predstavljenih kroz 30 scena s pogledom od 360 stupnjeva. 

Tako posjetitelji iz čitavog svijeta, koji ne mogu uživo osjetiti opatijsku adventsku čaroliju, mogu u njoj uživati putem svojih računala ili mobitela. Svi zainteresirani mogu prošetati kroz predivno uređen park Angiolina u kojem stražu drže jedinstveno oslikani Orašari, krenuti dalje prema izložbi krinolina napravljenih od zelenila i cvijeća, “pokucati na vrata” Kućice slatkiša i dopustiti da ih osvoji neodoljiva blagdanska atmosfera svake od pomno osmišljenih opatijskih adventskih lokacija. 


Uz romantični noćni ugođaj, blagdanska Opatija u ovoj se virtualnoj šetnji može razgledati i danju, kada do izražaja dolaze i njene prirodne ljepote i arhitektura koja gotovo dva stoljeća osvaja goste. Virtualna tura omogućuje i pogled iz ptičje perspektive na području luke, parka Angioline, hotela Kvarner, Amerikanskih vrtova te Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije. Posjetitelji mogu čak i “ušetati” u dvije opatijske crkve, onu Sv. Jakova smještenu u istoimenom parku te Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije koja se nalazi na uzvišenoj poziciji iznad Slatine i ispod Amerikanskih vrtova. Projekt virtualne šetnje realiziran je u suradnji sa Zoom- video studijom iz Rijeke.

“Virtualna šetnja Opatijom još je jedan novitet kojim dodatno obogaćujemo našu promotivnu kampanju na digitalnim kanalima koja je dosad polučila izvanredne rezultate. U samo 15 dana kampanje  Opatija u božićnom ruhu stigla je putem digitalnih kanala do preko 1,5 milijuna korisnika interneta diljem svijeta. Sada smo cijelu priču podignuli na jednu višu razinu i omogućili potpuni doživljaj čarolije blagdana i atmosfere Najljepšeg Adventa uz more kroz virtualnu šetnju. U godini poput ove velika nam je želja dotaknuti srca željna čarolije diljem svijeta”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.