Ostalo 8. veljača 2020.

Više od pet tisuća šarenih maškarica prošetalo Korzom

Više od pet tisuća šarenih maškarica prošetalo Korzom

Šarene maskarice preuzele su suncem obasjano Korzo. Dječja karnevalska povorka i ove godine osvojila je srca više od 5200 veselih maškarica i brojne publike.

U ukupno 69 karnevalskih grupa, najmlađi su prošetali sunčanim Korzom te pokazali šarene kostime najdražih likova iz crtića, životinja, prirode i mnogih drugih, uz dobro uvježbane koreografije. Oduševljena publika nagradila je mališane pljeskom te pokazala da se sav uložen trud i ljubav svakako isplati.


Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić i Meštar Toni, zajedno s novim princem Antoniom Coferom Kliner i princezom Valerijom Štimac te njihovim pratiteljima Leonorom Belašić, Nikom Škulj i Lukom Šikljan predvodili su povorku, a svojim zvonima zvončari su tradicionalno zatvorili 24. Dječju karnevalsku povorku.


Prije početka povorke Korzom su se ponosno prošetale Prve riječke mažoretkinje, dok su Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice raspjevali i rasplesali publiku. Oslikavanje lica bilo je moguće na nekoliko lokacija u gradu, tako da su i oni nemaskirani mogli biti dio karnevalske atmosfere.


Dječju karnevalsku povorku bilo je moguće pratiti i putem jednog od prijenosa uživo- na Kanalu Ri i službenim stranicama Riječkog karnevala, a za sve one koju su je propustili, maškarano dječje ludilo moguće je pogledati preko snimke povorke koja je dostupna na karnevalskim stranicama na adresi www.rijecki-karneval.hr.