Ostalo 4. rujan 2019.

Vitezovi, dvorske dame i lude vraćaju se na Trsat

Vitezovi, dvorske dame i lude vraćaju se na Trsat

Jeste li se ikad zapitali kako bi bilo postati vitez? Ovog vikenda pripremite mač, naoštrite bodež i krenite put Trsata.

Drugi vikend u rujnu posjetiteljima pruža priliku da putuje kroz vrijeme i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 7. i 8. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije i Italije. 


“Malik fest”, festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt likova iz svijeta mašte i oživljava povijest Trsata. U dva dana posjetitelji će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, jahati ponija, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera te se pogostiti u srednjovjekovnoj krčmi.

Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. 


Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Tu su razne radionice, škole mačevanja i streličarenja, neizostavna dvorska luda, pričanje legendi, spektakularna bitka za Gradinu, alkemičari, vatreni show i cijeli jedan svijet koji čeka da ga se otkrije.