Ostalo 13. rujan 2020.

Volosko ispunjeno klapskom pjesmom

Volosko ispunjeno klapskom pjesmom
Volosko se još jednom pokazalo kao savršena pozornica, ovaj put kroz 17. izdanje festivala “Klape va Mandraće”.

“Klape va Mandraće” po prvi puta su održane u ponešto drugačijem obliku, a sve zbog epidemioloških mjera. No, koroni u inat, klape su se okupile kako bi publici, očigledno željnoj događanja, podarile ugodnu vološćansku večer ispunjenu pjesmom.


Na tri različite lokacije smjenjivali su se nastupi klapa, a kako su se mijenjale lokacije nastupa tako je i publika šetala Voloskom i slijedila put pjesme. Započelo je točno na vrijeme (kao i svi najavljeni nastupi) i već na prvu, nastupom muške klape Kastav (koja je na današnji dan prije točno 28 godina zabilježila svoj prvi javni nastup) i bisom na zahtjev publike, bilo je jasno da će Volosko živjeti jednu posebnu večer. 


Nakon klape Kastav zapjevale su djevojke iz klape Porto Re i zaradile veliki pljesak dobro raspoložene publike koja je potom pohrlila poslušati nastup ženske klape Volosko. Pod svjetlom kandelabra (podsjetimo, svi nastupi su pjevani a capella te bez razglasa i scenske rasvjete) Vološćanke su oduševile publiku, a ništa lošije nisu prošli ni dečki iz klape Mirakul koji su zapjevali na punti Mandraća. 


Vrsnom nastupu ženske klape Kastav, koja je izvedbom potvrdila svoj visoki renome, pridružili su se dečki iz muške klape Kastav te su zajedno oduševljenu publiku počastili s dvije skladbe. Točku na nastup stavila je muška klapa Škrljevo koja je otpjevala i bis te tako završila ovu posebnu klapsku večer.


Bez obzira na drugačiji koncept od onog na kojeg samo naviknuti, “Klape va Mandraće” su potvrdile svoj status jedne od najomiljenijih manifestacija ovog kraja u kojoj jednako uživaju izvođači i publika svih generacija. Volosko i ovaj festival su doista spoj vrijedan svake hvale. 


Foto Luigi