Ostalo 20. srpanj 2021.

Volosko spremno čeka "Klape va Mandraće"

Volosko spremno čeka "Klape va Mandraće"
U programu kojeg će voditi Mario Battifiaca nastupit će osam klapa i to ženske klape Kastav, Oleum, Porto Re i Volosko te muške Skalin, Kastav, Krijanca i Liburnia

“Klape va Mandraće”, unatoč svim situacijama koje otežavaju organizacije i održavanje manifestacija, ove će godine doživjeti svoje 18. izdanje te će klape ponovno zapjevati.

Tradicionalna manifestacija ove će se godine dogoditi u subotu 24. srpnja s početkom u 21 sat i to na prostoru vaterpolo igrališta te će se tako prilagoditi epidemiološkim mjerama. 

U programu kojeg će voditi Mario Battifiaca nastupit će osam klapa i to ženske klape Kastav, Oleum, Porto Re i Volosko te muške klape Skalin, Kastav, Krijanca i Liburnia. 


Uvjeti nastupa su ostali isti, možemo skoro reći i jedinstveni posljednjih godina što se tiče klapskih nastupa, manifestacija i festivala- klape nastupaju a capella, bez glazbene pratnje, a takva se izvedba posebno cijeni i daje pun naglasak samoj vokalnoj izvedbi. 

Organizator, Udruga MKM iz Opatije je za ovu prigodu osigurao 150 besplatnih ulaznica koje će se moći preuzeti na dan manifestacije od 19 sati i to ispred vaterpolo igrališta na posebnom punktu. Svaka osoba može preuzeti maksimalno dvije ulaznice i svaka ulaznica jamči sjedenje na tribinama vaterpolo igrališta. 

Tako će se poštivati epidemiološke mjere te osobe u publici neće trebati potvrde da bi uživale u nastupima klapa. Isto tako, organizator moli publiku da dođe nešto ranije prije početka kako se ne bi stvarale gužve na ulazu.

Volosko, koje je samo po sebi doista posebno i inspirativno mjesto, će tako po osamnaesti put ispuniti klapska pjesma vrsnih klapa i nastaviti tradiciju ove popularne manifestacije.