Ostalo 29. srpanj 2023. V.A., Foto Luigi i MKM

Volosko zablistalo uz jubilarne 20. "Klape va Mandraće"     

Volosko zablistalo uz jubilarne 20. "Klape va Mandraće"     
Publici su se predstavili: Klapa Senjkinje, Klapa Valdibora, Klapa Žrnovnica, Klapa Teranke, Klapa Lugarin, Klapa Skalin i Klapa Škrljevo

Jubilarno 20. izdanje popularne smotre klapa "Klape va Mandraće" u Volosko je privuklo brojnu publiku, a prekrasan je ambijent zablistao uz dodatno osvjetljenje i scenografiju. Bila to je noć za pamćenje, ne samo za ljubitelje klapske pjesme, već za sve one koji su večer odlučili provesti u ovom predivnom mjestu. Brojni turisti nisu propustili uživati u ambijentu i programu.


Odličan program, pod vodstvom nadahnutog Borne Šmera, započeo je pozdravom opatijskog gradonačelnika Fernanada Kirigina koji nije propustio smotri čestitati dvadeseti rođendan te darivati cvijećem idejnu začetnicu i organizatoricu ovog jedinstvenog događanja Irenu Radovanović. 

Na jubilarnom izdanju smotre, koja je jedna od rijetkih manifestacija klapskog izričaja na kojoj klape pjevaju isključivo a capella, publici su se predstavili: Klapa Senjkinje, Klapa Valdibora Rovinj, Klapa Žrnovnica, Klapa Teranke Pula, Klapa Lugarin Zagreb, Klapa Skalin Matulji i Klapa Škrljevo. 


Odlično raspoložena publika sve je nastupe popratila glasnim pljeskom, a nerijetko su klape pozivane na dodatni bis, što samo po sebi govori o atmosferi i sinergiji izvođača i publike.

Podsjetimo, organizator smotre klapa je Udruga MKM iz Opatije koja tako nastavlja tradiciju organiziranja jedinstvenih manifestacija koje baštine klapsku pjesmu, a veliku podršku manifestaciji daju Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, PGŽ, MO Volosko, kao i vološćanski ugostitelji.