Ostalo 22. ožujak 2023. V.A.

Vrhunski chefovi na Pećinama kuhali za potrebite

Vrhunski chefovi na Pećinama kuhali za potrebite
Jedinstveni humanitarni projekt "Danas...za vas…!" svoj je šesti nastavak dobio uključivanjem jakih kulinarskih snaga, koje su se ujedinile u humanom zajedničkom cilju-  pripremanju obroka za beskućnike i potrebite. 

U Domu Crvenog križa na Pećinama, zajedno sa zaposlenicima ugostiteljskih djelatnosti Crvenog križa Rijeka, u pripremi obroka sudjelovali su oni koji su ovo podneblje proslavili svojim gastronomskim postignućima. 

Kulinarski doajen Stevo Karapandža, Luka Goleš- chef Draga di Lovrana (prvog restauranta s Michelinovom zvjezdicom na Kvarneru), chef i vlasnik kultnog Food & Wine bara Ganeum u Lovranu Robert Benzia, chef i vlasnik Konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi Stiven Vunić, Miljenko Kosanović executive chef restauranta The Kitchen by Miljenko Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Kristijan Kozmić executive chef i kreator "Primorskog pijata", a uz njih i chef restauranta Bevanda Opatija, spremali su obroke za potrebite, a pripremljeni obroci dostavljeni su korisnicima riječkih pučkih kuhinja, prihvatilištima za beskućnike, a individualno su se obroci dostavili i korisnicima pučke kuhinje, na njihove adrese. 


Podršku projektu, u nemogućnosti dolaska, iskazali su i Danijel Skokić (chef Ikador hotela), Tino Sinožić (chef hotela Navis) i Denis Zembo (chef i vlasnik hotela Amfiteatar Pula), a današnjem izdanju pridružio se i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je bio sudionik premijere samog projekta, a današnjim uključivanjem još je jednom dao naglasak podatku da Rijeka itekako brine o potrebitima u svom gradu.
    
Ravnateljica Crvenog križa Rijeka Petra Šuljić te voditelj projekta Damjan Miletić još su jednom naglasili važnost ovog projekta koji ima cilj senzibiliziranja javnosti i koji sa svakim svojim izdanjem ima velik odjek u javnosti te je već prepoznat i prezentiran putem medija i u Slavoniji i Dalmaciji, a još jedna potvrda tome je i uključivanje poslovnih subjekata u ovaj humanitarni projekt te su ga tako svojim donacijama pomogli PIK Rijeka, C.A.K. d.o.o. Kukuljanovo te vlč. Ivan Milardović župnik iz Jelenja.