Ostalo 29. svibanj 2018.

"Walk, Art & Wine" donosi posebnu večer u Voloskom

"Walk, Art & Wine" donosi posebnu večer u Voloskom
Volosko će 31. svibnja ponuditi svojim posjetiteljima posebnu večer kroz manifestaciju "Walk, Art & Wine in Volosko" u kojoj će se spajati bogata vološćanska gastronomska ponuda s brojnim programima.

Nastavlja se tako projekt započet 1. svibnja na Učki i Veprincu, a kao dio već tradicionalnih manifestacija koje Opatija uključuje u program prekogranične suradnje u projektu Riviera4Seasons2 koji je sufinanciran iz programa Interreg v-a Slovenija – Hrvatska, a čiji je cilj promocija projekata održivog turizma u okolici i zaleđu Opatije.

Program će započeti u 18 sati te trajati do 23 sata sa zanimljivim i atraktivnim sadržajima za sve uzraste. Najmlađi će moći uživati na Brajdici u dječjem kutku Udruge Srce za Volosko, koja priprema predstavu "Kako je Toro postao Viktor" namijenjenu djeci predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta, a nakon predstave i u tematskoj eko likovnoj radionici. Mali mul bit će rezerviran za ljubitelje klapske pjesme gdje će nastupiti ženska klapa Volosko i muška klapa Mirakul, a svoju programsku kulisu dobit će i romantični Mandrać i to nastupima akustičnih bendova Blu:Kanu i Coffee Shop Acoustic. Veli mul će biti mjesto gdje će u posebnom ambijentu i na prigodnim štandovima svoje mjesto pronaći proizvođači autohtonih proizvoda, uz glazbenu kulisu koju će povremeno upriličiti violinski maestro Claudio Frank. Na Puntici će biti postavljena Izložba međugeneracijskih fotografija u organizaciji Udruge Žmergo, u sklopu koje će se održati i photo session za zainteresirane posjetitelje. Poznati opatijski chef Kristian Kozmić će organizirati degustaciju Primorskog pijata i tako prezentirati zdrave domaće namirnice, a dobrotvorni prilozi namijenjeni su za aktivnosti Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Novi život Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Glazbenu potporu izložbi dat će i Trio Asi i to u razdoblju od 18 do 21 sat. Program će se proširiti i na vološćansku glavnu ulicu. Pri samom početku ulice Andrije Štangera prostor će zvucima chill & lounge glazbe ispuniti DJ Tommy, dok će vološćanska placa biti središte glazbeno- likovne kolonije na kojoj će svoja umjetnička djela, kroz "Izložbu Male Sobe", predstaviti umjetnici Bruna Tomšić, Lorena Žuvić i Vedran Ružić, a u glazbenom dijelu će vrhunske jazz izvedbe ponuditi Night Speaking Trio kojeg čine vrhunska glazbena imena: Vedran Ružić, Zvjezdan Ružić i Tonči Grabušić. Program započinje u 21 sat. Cjelokupan program popratit će već nadaleko poznata gastronomska i eno ponuda vološćanskih ugostitelja.

Walk, Art & Wine dio je programa Gourmet priča Opatijske rivijere koju petu godinu za redom provodi TZG Opatija s ciljem promicanja Opatijske rivijere kao vrhunske gastro destinacije.