Ostalo 24. srpanj 2020.

Zanimljiv nagradni natječaj za riječke kreativce

Zanimljiv nagradni natječaj za riječke kreativce

Bogata industrijska baština Rijeke nijemi je svjedok vremena koje je trajno obilježilo njezinu sudbinu i odredilo njezin izgled. S propašću industrije, Rijeci su ostala u nasljeđe vrijedna arhitektonska djela s kraja 19. i prve polovice 20. stoljeća, koja tek u posljednje vrijeme postaju vidljiva, no u najvećem slučaju još uvijek su u velikoj mjeri tek neiskorišteni kulturni resurs.

U sklopu prekograničnog projekta “Inspiracija- revitalizacija gradova industrijske baštine za proboj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i Rijeci”,  otvoren je natječaj za najbolji doživljaj, autorsko jelo i najbolji suvenir industrijske baštine grada Rijeke.

Na natječaju će se odabrati dva idejna rješenja za lokalni suvenir inspiriran riječkom industrijskom baštinom, koji će biti i izvedeni te će služiti u promotivne svrhe projekta. Bit će odabrana i najoriginalnija ideja doživljaja u stilu lova na blago te autorsko jelo, također inspirirano riječkom industrijskom baštinom. Na natječaj se mogu prijaviti sve pravne i fizičke osobe. Svaki kandidat može sudjelovati u raznim temama natjecanja, ali je potrebno za svaku temu posebno pripremiti i dostaviti dokumentaciju, odnosno prototip proizvoda zajedno s prijavnim obrascem. Svaki autor može sudjelovati u natječaju s najviše tri prijedloga.

Ocjenjivanje pristiglih radova provest će stručna komisija čiji će sastav činiti predstavnici partnera u projektu. Stručna komisija odabrat će dva najbolja likovna rješenja za suvenir te dodijeliti novčane naknade autorima u iznosu od 150 eura bruto. Novčanom nagradom od 500 eura bruto bit će nagrađen autor najbolje ideje za turistički doživljaj povezan s industrijskom baštinom. Iznosom od 200 eura bruto bit će nagrađen autor najoriginalnijeg jela. Autorima će nagrade biti isplaćene u kunskoj protuvrijednosti isključivo putem računa. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnoj stranici i društvenim mrežama projekta Inspiracija https://www.inspiracija.eu te na mrežnoj stranici tvrtke Subjekt https://www.subjekt.eu koja kao partner u projektu provodi natječaj.

Sve informacije o natječaju i prijavnice za sudjelovanje na natječaju dostupne su na mrežnim stranicama www.subjekt.eu te na www.inspiracija.eu na kojoj je moguće dobiti i više informacija o projektu. Kandidati svoje prijave dostavljaju poštom najkasnije do petka 14. kolovoza 2020. godine na adresu Subjekt d. o. o. Drage Šćitara 34, 51000 Rijeka.

Projekt “Inspiracija” financiran je kroz Program suradnje Interreg V- A Slovenija- Hrvatska 2014- 2020.