Ostalo 1. prosinac 2019.

Započeo najčarobniji Advent na Kvarneru- Rijeka Advent

Započeo najčarobniji Advent na Kvarneru- Rijeka Advent
Paljenjem prve svijeće na Adventskom vijencu i paljenjem blagdanske rasvjete i službeno je započeo Rijeka Advent- najčarobniji Advent na Kvarneru.

Prigodnim programom i glazbenom pratnjom  Komornog zbora Schola Cantorum, Giorgia Suriana, Leonore Surian i Antonela Doko započeo je najveseliji i najsvjetliji mjesec u  godini koji se ove godine u sklopu Rijeka Adventa prigodno obilježava u centru grada. Paljenjem blagdanske rasvjete započeo je današnji bogati program koji se nakon Korza preselio na Trg Riječke rezolucije, Trg Ivana Koblera i Trg 128. brigade HV gdje se održavaju koncerti Grooversa, Duo Davor i Branko te Los Kolegos.

Ovaj prvi adventski vikend koji je danas započeo nastavlja se sutra paljenjem blagdanske rasvjete na Trsatskom kaštelu i otvaranjem Adventa na Gradini.


Prva adventska nedjelja već je tradicionalno rezervirana za početak prave božićne bajke na Trsatskom kaštelu. Advent na Gradini svoja vrata otvara paljenjem 17 kilometara dugih lampica 1. prosinca u 18 sati. Prigodan program počinje u 17 sati, a svi posjetitelji uživat će uz melodije Vivien Gallete i Voljena Grbca unutra zidina Kaštela, uz dinamične Dellboyse u Nugentovom parku te na različitim lokacijama uz Vokalni studio Rijeka. Po prvi puta ove godine i ulazak u Trsatski kaštel će biti veličanstven, gdje je postavljen 6 metara visok slavoluk u potpunosti ogrnut plaštom lampica.

Nakon veličanstvenog paljenja lampica na vrhu grada spustite se na otvorenje jedinstvenog Adventa u tunelima ispod grada koje započinje u 19 sati, a ove godine dolazi s još bogatijom ponudom.

Sve detalje i raspored programa manifestacije Rijeka Advent možete pronaći na mrežnoj stranici www.RijekaAdvent.com