Čavle 27. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

12. Bartojski kotlić na Čavlima uz rekordan broj sudionika

12. Bartojski kotlić na Čavlima uz rekordan broj sudionika
Na Čavlima, kod "Pomorca, čak 26 ekipa u lovu na prestižnu titulu pobjednika 12. "Bartojskog kotlića"

Nakon dvogodišnje prisilne pauze, opojni mirisi kotlića danas se ponovno šire oko čavjanskog Buffeta Pomorac. 12. izdanje tradicionalnog “Bartojskog kotlića” je, na Dolnjoj cesti, okupilo rekordnih 26 ekipa, koje su snage odmjerile u kuhanju gulaša od divljači.


Organizatori, Općina Čavle, Turistička zajednica Općine Čavle i Buffet Pomorac, su za sve sudionike osigurali meso, ulje, kapulu i drva, a na natjecateljima je bilo da donesu začine te pokažu svoje kulinarsko umijeće. 


12. “Bartojski kotlić” održan je u sklopu programa proslave ovogodišnje “Bartoje”, a pomogli su ga i sponzori: DI Klana, Metro te Limarija Sebastijan, koja je za najuspješnije tri ekipe osigurala vrijedne nagrade. 


Spomenuti svakako treba kako su vrijedni članovi udruge “Palentar” uz natjecateljski gulaš kuhali i palentu kompiricu, te kako će pobjednika, kasnije večeras, nakon što s kuhanjem završi druga “tura”, odlučivati tročlani žiri. 


Za kraj najavimo i kako će proslava ovogodišnje "Bartoje", blagdana sv. Bartola, jednog od tri čavjanska zaštitnika, završiti sutra uz "Vertikalno lice Platka".