Čavle 5. siječanj 2024. K.Vrančić

15. "Kobasica Open" - slavodobitnici De Martini i Čekada

15. "Kobasica Open" - slavodobitnici De Martini i Čekada

Pobjednici 15. izdanja tradicionalnog događanja “Kobasica Open” su De Martini s najboljom kuhanom i Čekada koji ima najbolju pečenu kobasicu

Miris pečenih i kuhanih kobasica večeras se širio Buffetom Pomorac, gdje je održano tradicionalno grobničko događanje zanimljivog naziva - “Kobasica Open”. Svojih je ruku djelo u Pomorac ove godine donijelo 17 natjecatelja s Grobnišćine i okolice. 


Za pripremu (kuhanje i pečenje) domaćih kobasica pobrinuli su se već iskusni Mile Rončević i Ivo Jerčić, a o pobjedniku je odlučivao šesteročlani žiri, koji je imao puna usta posla. A po mišljenju “struke” najbolju kuhanu kobasicu ima Dean De Martini koji je osvojio 107 bodova, a najbolju pečenu Marko Čekada sa 102 osvojena boda. 

Drugo mjesto u kategoriji “kuhanih” osvojio je Čekada (100), a treće Luis Mario (99). U kategoriji “pečenih” drugo je mjesto pripalo Igoru Čargonji (100), a treće je osvojio De Martini (96).


Organizatori Turistička zajednica općine Čavle i Buffet Pomorac za najuspješnije su pripremili zlatne, srebrne i brončane medalje, a za posjetitelje nagradnu igru “Pogodi kuliko komadi kobasic je va škatuli”. Pobjede će se, u svim kategorijama, večeras slaviti do dugo u noć.