Čavle 22. travanj 2018.

160 volontera čistilo općinu Čavle

160 volontera čistilo općinu Čavle
Eko akciji Zelena čistka ove se godine odazvalo 160 mještana, od čega 60-ak najmlađih. Velike količine krupnog otpada prikupljane su na desetak lokacija diljem općine Čavle.  
 
Grobničani su se jučer odazvali najvećem ekološko- volonterskom projektu u Hrvatskoj. U sklopu Zelene čistke otpad se prikupljao na različitim lokacijama diljem općine Čavle. Čistilo se na Hrastenici, Sobolima, Zagračišću, Kikovici, kao i okoliš aerodroma i Osnovne škole Čavle.


Akciji se odazvalo 160 mještana općine Čavle, a posebno veseli velik broj djece. Njih 60-ak od malih je nogu pokazalo ekološku osviještenost.
 
“Puno hvala svim sudionicima, a posebno: OŠ Čavle i DND Čavle, Taekwan do klub Grobnik, Gromišćina zemja, Kuglački klub Grobničan, TSK Čavle, Dondolaši, Vidov san, TZO Čavle, SDP Čavle, Lovačko društvo Jelen Čavle, BK Zastenice, ŽBK Čavle, BKškola boćanja Čavle, kick boxing klub Čavle, Robertu Zahariji koji je za sve sudionike pripremio ručak, Marinku iz DVD Čavle i našim Grobnišćicama koje uskaču u pomoć kod svih velikih događanja”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


Iako su očišćene velike količine otpada nažalost još je uvijek puno ostalo. Divlji deponiji, iza kojih stoje neodgovorni pojedinci i dalje su veliki problem, pogotovo je na Kikovici. 
 
Zelena čistka
 
Zelena čistka počela je kao zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada diljem Hrvatske. Dio je globalnog pokreta “Let’s do it” i godišnjih akcija “World cleanup”, a okuplja građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.