Čavle 27. studeni 2021. Klaudio Vrančić, foto: arhiva

340 tisuća kuna najuspješnijim mladim Čavjanima

340 tisuća kuna najuspješnijim mladim Čavjanima
Općina Čavle će i ove školske, odnosno akademske godine stipendirati najuspješnije čavjanske učenike i studente

Općinske stipendije ove će školske, odnosno akademske godine primati 74 mladih Čavjana, tek jednan manje no lani, za što je iz općinskog proračuna za 2022. izdvojeno ukupno 340 tisuća kuna. 

Iz Općine Čavle poručuju kako je interes mladih bio tradicionalno velik. Prijave na natječaj za stipendiranje učenika, studenata i uspješnih sportaša su se zaprimale do 25. listopada. Prijavilo se ukupno 85 kandidata, od kojih 11 nije zadovoljilo uvjete natječaja, dok su svi ostali ostvarili pravo na stipendiju. 

Očuvanje obrtničkih zanimanja

Općina će s 300 do 500 kuna mjesečno stipendirati najuspješnije studente i učenike, buduće obrtnike te uspješne sportaše. Upravo su obrtničke stipendije dokaz brige za očuvanje zanimanja koja su desetljećima bila glavni ekonomski pokretač ovog kraja, poručuju iz Općine Čavle.

“Iskrene čestitke svim dobitnicima stipendija za narednu godinu. Njihov trud i rad je na ovaj način nagrađen i vjerujem da ćemo u budućnosti sigurno povećati vrste i iznose stipendija. Nažalost i ove godine stipendijske ugovore potpisivali smo na prijemnom pultu Općine, ali usprkos koroni nismo odustali od stipendiranja niti smo smanjivali iznose”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.