Čavle 3. siječanj 2015.

7. Kobasica open

7. Kobasica open
Zavodljivim mirisima pečenih i kuhanih kobasica, što su se širili centrom Čavala, odoljeti nisu mogli ni oni koji su za blagdane malo pretjerali s hranom. 

Godina tek što je počela, a s njom i prve manifestacije. Već trećeg dana 2015. održana je “Kobasica Open”, zanimljiva manifestacija, još zanimljivijeg imena.  

“Mi startamo z manifestacijami dosta rano, već prvu subotu posle novoga leta, ali pokazalo se j’ uspješno, puno judih, dobra zabava,” poručila je Gordana Gržetić, direktorica Turističke zajednice Općine Čavle.

Natjecanje, na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani, okupilo je desetak proizvođača domaćih kobasica, a ocjenjivale su se kuhane i pečene kobasice. 

“Svako leto se prijavi dosta natjecateljih. Ovo leto natjecanje j’ međunarodno, aš imamo i kobasice z Berlina. Natjecatelji donesu kobasice, jedna se peče, druga kuha. Sih parićuje isti kuhar, va istimi uvjetimi i onda se ocjenjuju od 1 do 10,” naglasila je Gordana Gržetić.

Žiri je imao težak zadatak, usporediti okus, pečenost ili kuhanost, začine i izgled  odabrati najbolje. U kategoriji pečenih kobasica prvo mjesto podijelili su Željko Crnić i Rajko Bralić, a u kategoriji kuhanih pobjedu je Željko Crnić podijelio s Željkom Blažejkovićem. Odlučio je tako šesteročlani žiri u sastavu: Bojana Maršanić, Željka Frlan, Alen Hoić, Damir Begić, Ivan Jakovčić i Nikola Vrančić.

No, “Kobasica Open” nije samo gastronomska manifestacija. Na Čavlima, nedostajalo nije ni dobre glazbe i zabave.

Sedmo izdanje tradicionalne gastronomske manifestacije organizirali su Turistička zajednica općine Čavle i buffet Pomorac.