Čavle 17. lipanj 2021.

Air Badminton i brojna događanja ovog vikenda na Platku 

Air Badminton i brojna događanja ovog vikenda na Platku 

Treći vikend "Festivala sportske rekreacije Platak 2021" uz brojna događanja donosi i ekskluzivu na omiljeno izletište. 

Pod pokroviteljstvom Primorsko- goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, već sedmu godinu za redom organizira Festival sportske rekreacije Primorsko- goranske županije, organizirao je doista raznovrsna događanja, a ove subote će donijeti i jedan poseban doživljaj.

Sve počinje u subotu, 19. lipnja, u 10 sati kada će započeti program “Roditelji i djeca u prirodi”, u suradnji sa Savezom školskih sportskih društava PGŽ, u kojem će se obitelji i svi zainteresirani kretati u prirodi i to rutom Platak- Radeševo- Platak, srednje zahtjevnom stazom i s predviđenim trajanjem od oko 2,5 sata hoda.

U istro vrijeme započet će i “3. Cup Platka”, sportsko rekreativni turnir u crossmintonu, popularnoj sportskoj disciplini koja ima veliki broj poklonika. Turnir će se igrati prema pravilima HCS- a, a ono što treba posebno naglasiti je da će se turnir održati u pojedinačnoj kategoriji za žene i muškarce te da se očekuje dolazak najboljih hrvatskih igračica koje će ovom prilikom i prezentirati ovu popularnu i lijepu igru na otvorenom.
 

U 10 sati započet će i ekskluzivna promocija "Air Badminton- The New Outdoor Game", nove sportske discipline koja doživljava veliku svjetsku ekspanziju. Radi se o atraktivnoj igri na otvorenom, a po prvi put na ovim prostorima zaigrat će se u nedjelju. I to na Platku, u suradnji s Hrvatskim badminton savezom. Badminton, koji je dosad bio "rezerviran za zatvorene prostore" sada je, modificiran (loptica prilagođena vanjskim uvjetima...) izašao na otvoreno. I izuzetno je atraktivan.

Subotu bogatu programom nadopunit će i nedjeljni program jer se u suradnji s KŠR Gorovo priprema Decathlon zona, poligon pun brojnih zabavnih i sportskih aktivnosti za sve generacije. Program također započinje u 10 sati, a dobra zabava na svježem zraku zajamčena.