Čavle 21. lipanj 2021.

Aktivno i zabavno i proteklog je vikenda bilo na Platku

Aktivno i zabavno i proteklog je vikenda bilo na Platku
Prave ljetne temperature nisu nikakva zapreka za sve one koji vole biti aktivni, a upravo takvi su na Platku uvijek mnogobrojni. Tako je bilo i ovog vikenda na Festivalu sportske rekreacije Platak 2021, jer je program bio doista zanimljiv.

Subota je protekla aktivno kroz tri atraktivna programa, od kojih je svaki privukao dio sudionika. Program “Roditelji i djeca u prirodi” ponudio je kretanje u prirodi rutom Platak- Radeševo- Platak, a dobro pripremljenim sudionicima nije smetala visoka temperatura zraka već su uživali u 2,5 satnom pohodu. 


Paralelno s kolonom hodača, krenule su i promocije crossmintona te ekskluzivna promocija “Air Badmintona”- nove svjetski popularne sportske discipline koja je, prilagođena vanjskim uvjetima, “izašla iz dvorana” i postala svjetski hit. Badminton, kao izuzetno popularan sport tako je dobio i svoju “produženu ruku” koja će zasigurno povećati broj igrača, kako rekreativnih tako i profesionalnih. U suradnji sa Hrvatskim badminton savezom Festival sportske rekreacije Platak tako je ponudio ekskluzivu na ovim prostorima. I dodatno obogatio zanimljivu subotu na Platku.


Brojni sudionici uključili su se i u nedjeljne aktivnosti koje je organizator pripremio u suradnji sa KŠR Gorovo i Decathlonom. Brojni sadržaji privukli su brojne sudionike pa je na Platku bilo itekako živo.
    
Vjerujemo da će tako biti i narednog vikenda jer organizator najavljuje planinrenje u subotu te streličarstvo i sportsko- rekreativne igre u Decathlon zoni u nedjelju. Opet puno razloga za doći na Platak.


Podsjetimo, pod pokroviteljstvom Primorsko- goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, već sedmu godinu za redom organizira Festival sportske rekreacije Primorsko- goranske županije, a program se održava tijekom cijelog ljeta.