Čavle 4. studeni 2017.

Atraktivna maškarana "priča" uoči petog godišnjeg doba

Atraktivna maškarana "priča" uoči petog godišnjeg doba
Šezdesetak pola metara visokih, ručno rađenih figurica, što predstavljaju čak 47 zvončarskih skupina i tradicijskih maski iz svih krajeva starog kontinenta, izloženo je u Domu kulture Čavle.

Izložba “Tradicijske maske Europe”, koju je jučer, u Domu kulture Čavle, svečano otvorio zamjenik općinske načelnice- Dejan Ljubobratović, može se razgledati sve do 12. studenog.

Šezdesetak jedinstvenih figuri zvončara i tradicijskih maski djelo je ruku Nikole i Marine Vrančić. Do pola metra visoke figurice vjerne su “kopije” velikih zvončara i tradicijskih maski iz svih krajeva Europe.

Na Čavlima se tako uoči “petog godišnjeg doba” održava jedinstvena “smotra” koju predvode zvončari iz čitavog riječkog prstena, ali i ostatka Hrvatske, a svoje predstavnike imaju i Grčka, Bugarska, Rumunjska, Makedonija, Mađarska, Češka, Slovenija, Austrija, Švicarska, Italija, Francuska, Španjolska, Portugal, Njemačka, Belgija, Finska, Danska i Engleska.

Hvalevrijedna kolekcija raste iz dana u dan pa izložba privlači čak i one koji su je razgledali proteklih godina, a poseban će mamac biti za županijske osnovnoškolce, koji imaju sjajnu priliku na jednom mjestu upoznati maškarane tradicije cijelog kontinenta.

Atraktivna izložba razgledati se može radnim danom od 9 do 13 i od 16 do 19 sati te vikendom od 9 do 13 sati, a ulaz je besplatan.