Čavle 19. kolovoz 2021.

Atraktivni sportski turniri ove subote na Platku

Atraktivni sportski turniri ove subote na Platku
Manifestacija koja već pet godina zaredom ima rezerviran datum u drugoj polovici kolovoza, u svim kalendarima rekreativaca, ove subote vraća se na Platak

Nakon srpanjskog Vau vau i Zen lica Platka, iduća dva vikenda posvećena su ljubiteljima sportskih aktivnosti. U subotu. 21. kolovoza na Platku će se održati turniri u odbojci na pijesku, košarci 3v3, malom nogometu, boćanju i disc golfu.

Do ove godine turnir u disc golfu, sport koji se može pohvaliti da jedini na našem području ima uređene terene, je bio rekreativnog karaktera te su mogli sudjelovati i početnici. Ove godine turnir je po prvi puta odobren od strane PDGA- krovnog svjetskog udruženja disc golfera. To znači da će se nastup na turniru bodovati za globalni rejting svim igrača članovima PDGA- a. Ovime će se privući veći broj kvalitetnijih igrača te će i sama igra biti puno zanimljivija. 

Odbojka na pijesku već treću godinu zaredom, prva popuni najveći mogući broj prijavljenih ekipa, tako da će se i u subotu natjecati 12 mješovitih trojki u borbi za pobjednika.

Izgleda da je prošlogodišnja sportska podloga umjesto asfalta odgovarala košarkašima, jer ove godine pristiže najveći broj ekipa do sada, a nakon službenog dijela turnira održat će se i promotivna utakmica košarke u kolicima između klubova košarke u kolicima iz Kostrene i Šibenika te će se održati i mini turnir za djecu.

Laganini malonogometni turnir se može pohvaliti velikim brojem ekipa koje svake godine ponovo dolaze i osim u nogometu, moramo reći da uživaju i u roštilju koji ih nakon utakmica zasluženo okrijepi. Svi sudionici imaju osiguran i ručak u Velikom domu. Ždrijeb za nogomet je također pun, 12 ekipa borit će se za osvajanje Platka.


U boćarskom turniru su je još stalo nekoliko slobodnih mjesta, pa se pozivaju svi koji vole ovaj sport, da skupe ekipu te svoj svakodnevni jog, u subotu zamijene onim na Platku i pokušaju osvojiti vrijedne nagrade.

Osim unikatnih drvenih medalja, ove godine za najuspješnije ekipe nagrade su osigurali Ožujsko Pivo, Destilerija Aura, JGL d.d., Darna- tvornica likera Rovinj, Metropolis Beach Bar- Kostrena, Water Sports Kostrena i Erste banka.

Svi koji žele doći na bilo koji se još uvijek žele priključiti nekom turniru trebaju ispuniti prijavnicu na web stranici te pričekati da ih voditelji kontaktiraju. Za studente Sveučilišta u Rijeci sudjelovanja na svima aktivnostima su besplatna što je omogućeno suradnjom sa SSD Nautilus putem financiranja studentskih projekata od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka.

Cijeli projekt se održava uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, Primorsko- goranske županije, Općine Čavle, TZ Kvarnera te INA d.d. kompanije.

Vikend poslije, točnije u nedjelju 29. kolovoza, Platak čeka trail trkače i XCO bicikliste, koji će pokušati pokoriti najdraže brdo uživanja. Prijave su još uvijek moguće na stotinka.hr.

Predahnite od vrućina na 1111m čistog uživanja te doživite i panoramsku vožnju žičarom s najljepšim pogledom na Kvarner.