Čavle 12. kolovoz 2020.

“Bartoja” bez velikih fešti, uz kino, glazbu, šetnju i sport

“Bartoja” bez velikih fešti, uz kino, glazbu, šetnju i sport
“Bartoja”, blagdan jednog od grobničkih zaštitnika- svetog Bartola, na Čavlima će ove godine proteći uz prilagođeni “korona program”. Zbog aktualne situacije izostat će tradicionalne fešte, ali događanja će ipak biti. 

Silom prilika, u “korona godini”, osiromašen je program “Bartoje”. Ove godine Grobničani i njihovi gosti blagdan svetog Bartola apostola tako će obilježiti bez velikih fešti i koncerata. 


“Zbog korona virusa i trenutne situacije bili smo primorani odustati od događanja koja privlače velik broj ljudi. Poštujući preporuke Stožera okrenuli smo se manjim događanjima, koja će se održati na otvorenom, uz ograničen broj sudionika, a u ovogodišnjem se programu našlo i nekoliko noviteta”, rekao je zamjenik općinske načelnice Dejan Ljubobratović.


“Na žalost ove godine, silom prilika, nismo mogli organizirati neka od tradicionalnih događanja. Izostala su velika i masovna događanja, ali između ostaloga imamo Ljetno kino, koncert Hala, vođenu šetnju i pregršt sportskih događanja na Platku”, poručio je Ivan Salamon, direktor TZO Čavle.

Stablo prijateljstva

“Bartoja 2020” počinje u petak, 21. kolovoza, obilježavanjem 10. godina prijateljstva između Općine Čavle i Općine Cernik. Iza Općine Čavle posadit će se drvo prijateljstva. Istog dana na rasporedu je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čavle, nakon koje će, ispred crkve Svetog Bartola u Cerniku, nastupiti Damir Halilić Hal. 


Subota, 22. kolovoza, započet će uz Sportsko lice Platka, a nakon sportskog dana na najdražoj planini u večernjim će satima Grobničani uživati u kinu na otvorenom. Ljetno kino u “Jami” donosi “pčelicu Maju” za najmlađe te “Zelenu knjigu” za one starije. 

Platak i Grad Grobnik

I nedjelja će početi sportskim aktivnostima uz “Vertikalno lice Platka”. Popodnevni sati donose Bartojsko fotografiranje u sklopu radionice “Izvan okvira, a večer šetnju Putovima Frankopana po Gradu Grobniku.  


U ponedjeljak, na sam blagdan svetog Bartola, održat će se tradicionalni Bartojski sajam, a u večernjim će satima u Cerniku biti služena svečana sveta misa, koju će predvoditi vlč. Josip Radić. 

Detaljni program i satnicu događanja u sklopu ovogodišnje Bartoje možete pogledati OVDJE