Čavle 18. kolovoz 2021.

“Bartoja” bez velikih fešti, uz koncerte, kino, sport i šetnju

“Bartoja” bez velikih fešti, uz koncerte, kino, sport i šetnju
Najavljen program ovogodišnje “Bartoje”, u kojem će, iako zbog aktualne situacije nema velikih fešti, svatko pronaći nešto za sebe. 

Blagdan svetog Bartola apostola, jednog od grobničkih zaštitnika, na Čavlima će ipak biti prigodno obilježen. Nažalost zbog aktualne situacije i ove će godine izostati veliki koncerti po kojima je “Bartoja” nadaleko poznata. 

“Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo već dvije godine. Stoga treba pohvaliti napore, kako Turističke zajednice, tako i svih organizatora. Svi mi znamo da to nije Bartoja na koju smo navikli… s velikim feštama, ali radimo najbolje što možemo kako bi pripremili za svakoga ponešto”, ističe općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


“Ovogodišnja Bartoja ponovno će se obilježiti pod posebnim uvjetima. Potrudili smo se da se dio programa ipak održi i da našim mještanima i posjetiteljima pružimo što više besplatnih događanja”, poručio je Ivan Salamon, direktor TZO Čavle.

Sve će početi u petak, 20. kolovoza, na igralištu Adela Beba Haramija u Mavrincima, gdje će novi autobus predstaviti Nogometni klub Grobničan.

Šajeta i “Eureka bend”

Istog dana na rasporedu je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čavle, na kojoj će biti dodijeljene općinske nagrade, ali i priznanja za najljepši čavjanski privrat, balkon i vrt. 

Večer će zaključiti Šajeta i “Eureka bend”, koji će, zbog aktualne situacije i mjera koje su na snazi, nastupiti u Kaštelu Grobnik. 


Subota, 21. kolovoza, rezervirana je za “Sportsko lice Platka”, u sklopu kojeg će se održati turniri u odbojci na pijesku, košarci, malom nogometu, disc golfu i boćanju.

“Za nogometni turnir ostalo nam je još samo jedno mjesto, par za košarku i boćanje, dok je odbojkaški turnir popunjen. Prijave su još uvijek moguće i za disc golf koji je pojedinačno natjecanje”, ističe Barbara Gržetić, predsjednica DSR Kvarner 


Subotnju večer Grobničani će provesti na igralištu “Jama”, uz mjuzikl za najmlađe “Mali mići princ” te Ljetno kino i “Zov divljine”. Napominjemo kako su za oba događanja potrebne covid potvrde. 

Šetnja i Klapa Kastav

Iz nedjeljnog programa izdvajamo interpretacijsku šetnju- “Putovima Frankopana” po Gradu Grobniku te večernji koncert Klape Kastav ispred crkve sv. Bartola.  

Na sam blagdan sv. Bartola apostola, 24. kolovoza, za uvod u svečanu svetu misu bit će zadužena Spinčićeva muzika, koja će od Pomorca “prošetati” do župne crkve, a dan će obilježiti i tradicionalni “Bartojski sajam” te otvorenje izložbe fotografija Karla Čargonje. 


U petak, 27. kolovoza, na Trgu hrvatskih branitelja bit će otvorena izložba “Prijatelji mora”, dok je u subotu, 28. kolovoza, na rasporedu “party” u Castrumu.  

Nedjelju, 29. kolovoza, Platak će pokazati svoje “Vertikalno lice”, uz trail, MTB utrku i dječje radionice. Za kraj spomenimo kako će oba vikenda dvorište iza Osnovne škole Čavle biti pretvoreno u “Kutak za opuštajući trenutak”.

Detaljni program i satnicu događanja u sklopu ovogodišnje "Bartoje" možete pogledati OVDJE