Čavle 21. ožujak 2023. K.V.

Besplatni tečaj za buduće roditelje počeo na Čavlima

Besplatni tečaj za buduće roditelje počeo na Čavlima

Općine Čavle i Jelenje u suradnji s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena organizirale su tradicionalni Tečaj za trudnice i roditelje u Čavlima na kojem će niz stručnjaka s velikim iskustvom iz prakse odgovoriti na pitanja budućih roditelja. Cilj tečaja je potpora u svim fazama trudnoće i olakšavanje snalaženja u najvažnijoj ulozi života svake obitelji. 

Kroz tri bloka predavanja budući roditelji moći će doznati kako voditi zdravu i uspješnu trudnoću, naučiti preduvjete za vještinu dojenja i njezi novorođenčeta. Trudnice će moći dobiti i odgovore na pitanja kako vježbati u trudnoći i nakon nje, što jesti a ne udebljati se previše. Tu su i konkretni savjeti oko odluke uzeti supruga na porod ili ne, zašto beba ima grčeve i kako joj pomoći, treba li bebi joj dohrana, daje li se novorođenčetu voda i slično. Glavni ciljevi provođenja ovog projekta su smanjenje tjeskobe, ispravljanje zabluda i umanjivanje straha osiguranjem dostupnosti točnih činjenica o trudnoći i porodu te njezi i prehrani novorođenčeta. 

Tečaj trudnice mogu pohađati same ili s partnerom, a za svih je besplatan zahvaljujući pokroviteljstvu Općina Čavle i Jelenje. Nije potrebno odlaziti u grad jer se tečaj odvija u vijećnici Općine Čavle. Novi ciklus predavanja počeo je jučer 20. ožujka, no još se možete priključiti prijavom patronažnoj sestri Bojani Burić na broj telefona 099 251 8224.