Čavle 27. svibanj 2018.

Biciklistička utrka kroz jedinstvene “Grobničke Alpe”

Biciklistička utrka kroz jedinstvene “Grobničke Alpe”
Prvo izdanje “Gro Alps Bike Marathona” na Grobniku je okupilo više od stotinu biciklista, koji su, raspoređeni u tri skupine, jutros krenuli u osvajanje jedinstvenih “Grobničkih Alpi”.
 
U predivnoj grobničkoj prirodi uživati se može na više načina. Zna to jako dobro stotinjak biciklista iz svih krajeva Hrvatske te susjedne Slovenije i Italije, koji su se danas okupili na Grobničkom polju, gdje je bio start prvog izdanja “Gro Alps Bike Marathona”.
 
Temelj za razvoj cikloturizma
 
“Nadamo se da će događanje postati tradicionalno. Zamislili smo ga kao temelj za razvoj cikloturizam jer se na Grobnišćini stvarno imamo čime pohvaliti, a na dva kotača se može puno vidjeti”, naglasio je Hrvoje Brnelić, iz BK Grobnik.
 
“Biciklizam se kao sport ubrzano razvija, svakim danom je sve više biciklista i na našim cestama, što je pokazatelj da sve naše buduće projekte u turizmu promišljamo i kroz razvoj cikloturizma”, naglasila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.
 
“Očekujemo da će u budućnosti, kroz cikloturizam, naš kraj posjećivati što više gostiju, a “Gro Alps Bike Marathon” je sigurno značajan korak ka tome”, rekao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje.
 
Gro Alps Bike Marathon za sve

Za sudionike rekreativnog biciklističkog maratona organizatori su pripremili tri zanimljive rute kroz Grobnišćinu duge 29, 42 i 82 kilometra, s 450, 1250 i 2200 metara visinske razlike. Na svoje su tako došli početnici, rekreativci, ali i profesionalci.
 
“Prvi puta sam na Grobniku s biciklom. Organizatori su se stvarno potrudili i pripremili lijepe staze i uživamo u tome. Promoviramo sport, družimo se i doći ćemo doma s osmijehom na licu”, zaključio je Peter Vesel iz Slovenije.
 
Sudionike prvi Gro Alps Bike Marathon zasigurno nije ostavio ravnodušnima, a prateći program u sklopu kojeg su svi zainteresirani mogli testirati različite modele bicikala, vrijedne od 5 do 50 tisuća kuna, možda je zaslužan za nove zaljubljenike u biciklizam.