Čavle 21. ožujak 2022. K.V.

Bliži se završetak uspješne zimske sezone na Platku

Bliži se završetak uspješne zimske sezone na Platku
Ova sezona je imala više od 70 skijaških dana, odrađenih uglavnom na proizvedenom snijegu.

Bližimo se kraju ožujka i kraju uspješne zimske sezone na Platku. U utorak, 22. ožujka, bit će zadnji dan rada žičare Radeševo u ovoj sezoni, a skijanje će još nekoliko dana biti omogućeno u području pokretne trake Radeševo.


S prvim danima travnja izvođač radova otvorit će gradilište i nastaviti s radovima na izgradnji nove žičare, a uskoro će započeti i pripreme za održavanje WRC Croatia Rallya koji će se 23. travnja vozit će se na širem području Platka. 

Unatoč nedostatku prirodnog snijega ova sezona je imala više od 70 skijaških dana, odrađenih uglavnom na proizvedenom snijegu, a bilo bi ih i više da nestabilne vremenske prilike nisu utjecale na sam početak sezone. 


Osim u skijanju i sanjkanju, posjetitelji Platka mogli su uživati u različitim zanimljivim manifestacijama i međunarodnim natjecanjima u čijoj je realizaciji sudjelovao i Goranski sportski centar. 

Prvo događanje organizirano je 23. prosinca kada je Platak ugostio međunarodno snowboard FIS natjecanje u disciplini Slopestyle na kojem su po prvi puta nastupili i natjecatelji iz Kine u organizaciji snowboard kluba Ri- Fun.


Od 28. do 30. siječnja Platak je bio domaćin prve međunarodne Skibike utrka u RH koju je organizirao Skibike klub Croatia, a od 4. do 6. veljače Zbor učitelja i trenera sportova na snijegu Primorsko- goranske županije (ZUTS PGŽ), organizirao je seminar za obnovu licenci učitelja skijanja. Platak je bio i jedno od tridesetak europskih skijališta koja je Elan odabrao za testiranje i prezentaciju ski opreme.


Na Platku je 11. i 12. veljače održana utrka Hrvatskog skijaškog saveza “Kup Primorsko-goranske županije”,  za mlađe i starije djevojčice te mlađe i starije dječake (do 12 godina) u organizaciji Ski kluba Rijeka, a za kraj sezone, 5. ožujka, međunarodno snowboard natjecanje Platak Snowboard Session koje je organizirao Snowboard klub Nine u suradnji s Primorsko- goranskom županijom i Turističkom zajednicom Kvarnera te Dan otvorenih vrata u organizaciji ZUTS PGŽ.


Nakon WRC utrke, s prvim danima svibnja na Platku će krenuti promocija ljetne ponude i sadržaja na Platku.