Čavle 15. lipanj 2019.

Boćarice Čavle ŠB poražene od jakog Saint Vulbasa

Boćarice Čavle ŠB poražene od jakog Saint Vulbasa

Boćarice Čavle Škole boćanja nisu se uspjele plasirati u polufinale Kupa europskih prvakinja koji se igra u Boćarskom domu Hrastenica u Čavlima. Bolje od Čavjanki bile su Francuskinje iz ekipe Saint Vulbas koje su pobijedile 13:5. 

Dvoboj je loše krenuo za domaće boćarice, sestre Bajrić, Carrolina i Virginia poražene su u štafetnom izbijanju od Barbare Barthet, aktualne svjetske i europske prvakinje u štafeti i Melanie Fabry, a zatim je Carrolina Bajrić izgubila još jednom u bližanju i izbijanju u krug od Coralie Rives. 

Rives je bila bolja od Bajrić i u finalu iste discipline na Svjetskom prvenstvu u Kini prošle godine. 


“Na početku smo se molili da ne dobijemo Francusku i baš to nam se dogodilo. U tehničkim disciplinama je jako teško njih dobiti jer imaju Barthet koja je svjetska i europska prvakinja u brzinskom i štafetnom izbijanju. Nisam se snašla u krugu, nije mi išlo izbijanje danas. Ira nas je malo pogurala s drugim preciznim i tako smo mogle krenuti u igru s tim da smo morale dobiti sve zadnje igre. Klasika je trebala biti naš adut, ali kod nas u ekipi ima nekoliko cura koje još nisu spremne odigrati vrhunsku utakmicu protiv vrhunskih igračica. Treba skupiti još iskustva”, rekla je Carrolina Bajrić.

Nadu je vratila Ira Nimčević koja je osvojila dva boda u preciznom izbijanju te se nakon poraza Nikol Marelje Bošnjak u istoj disciplini te Dore Fućak u brzinskom izbijanju u zadnje klasične igre ušlo s rezultatom 2:6 u korist Francuskinja. 


Školi boćanja trebale su pobjede u sve četiri zadnje igre, no nisu uspjele. Ira Nimčević i Dorotea Maršanić remizirale su u paru, Carrolina Bajrić je pobijedila, ali su Besarta Cocaj i Virginia Bajrić izgubile u paru, kao i Nikol Marelja Bošnjak u pojedinačnom. 

“Za pobjedu je nedostajalo još malo koncentracije, više ovakvih utakmica u nogama i sreće. Pogotovo mislim na svoje precizno jer pogoditi boću i da se ona vrati natrag na poziciju to je samo pitanje sreće, a ta je boća bila presudna. Francuskinje su bile bolje pogotovo pucački. Da sam dobila to još jedno precizno bilo bi nam lakše u zadnjim igrama jer je teško dobiti sve četiri. No, ipak smo dobro krenule, povele smo tri igre i žao mi je da je ispalo ovako jer se moglo dobiti. Uzele smo dosta bodova, napredujemo jer dosad smo dva puta igrale protiv njih i nikad im nismo uzele više od četiri punta”, rekla je Marelja-Bošnjak


U polufinale su se lako plasirale aktualne prvakinje Hrvatske boćarice Labina koje su pobijedile rusku ekipu Parsec Moskva 18:0 te talijanska ekipa Borgonese koje su jednakim rezultatom nadigrale turski Afad Sport. Četvrte polufinalistice su boćarice slovenskog Krima koje su svladale srpsku Altinu 12:6. 

U polufinalu igraju Borgonese i Krim te Labin i Saint Vulbas koje će do prekida odraditi štafetno, precizno i brzinsko izbijanje te bližanje i izbijanje u krug, a u nedjelju ujutro od 8,30 sati utakmicu će zaključiti klasičnim igrama. 

Jednako tako igraju i ekipe za poredak od petog do osmog mjesta. Čavle Škola boćanja igra protiv Parsec Moskve, a drugi par su Altina i Afad Sport.