Čavle 29. svibanj 2019.

Boćarice “Čavle škole boćanja” hrvatske doprvakinje

Boćarice “Čavle škole boćanja” hrvatske doprvakinje

Boćarice “Čavle škole boćanja” na završnici Hrvatske ženske boćarske lige osvojile su izvrsno drugo mjesto. Naslov prvakinja osvojile su boćarice Labina, a najboljom igračicom turnira proglašena je Nives Jelovica.

Final four Hrvatske ženske boćarske lige održan je 25. i 26. svibnja u organizaciji BK Labin. Na završnici su nastupile četiri prvoplasirane ekipe iz redovnog dijela prvenstva.

Našu županiju predstavljale su BK “Čavle ŠB” kao drugoplasirana i ŽBK “Drenova” kao četvrtoplasirana iz redovnog dijela prvenstva. Uz njih nastupile su ŽBK “Komiža” kao trećeplasirana i ŽBK “Labin” kao prvoplasirana ekipa nakon odigranih 10. kola.

Čavjanke i Labinjanke lako u finale

U prvom polufinalnom susretu boćarice “Čavle ŠB” igrale su protiv “Komiže” i uvjerljivo ušle u finale s rezultatom 18:6. Drugo polufinale igralo se između “Drenove” i “Labina”, a slavile su domaće igračice s visokih 20:4.

Finale završnog turnira Hrvatske ženske lige izborile su tako boćarice “Čavle ŠB” i “Labina”. U odličnoj atmosferi, na ispunjenom gradskom boćalištu Labin, boćarice “Čavle ŠB” nisu uspjele obraniti prošlogodišnju titulu prvakinja države. 

U neizvjesnom je finalu rezultat nakon prvih serija igara bio poravnat (4:4), kao i nakon tehničkih disciplina (8:8). U posljednjoj seriji boćarice “Čavle ŠB” trebale su osvojiti minimalno 5 punata od mogućih 8 iz četiri igrane discipline. Međutim, to im nije pošlo za rukom te su posljednje igre završile 4:4, a konačni rezultat 12:12. 

Finale bez pobjednika uz slavlje domaćina

Labinjankama je to bilo dovoljno da počnu sa slavljem i proslave titulu prvakinja Hrvatske za sezonu 2018./2019. Naime, prema propozicijama natjecanja Hrvatske ženske boćarske lige, ako bilo koji susret na Final fouru završi neodlučeno pobjednik je klub koji je bio bolje plasiran na završnoj prvenstvenoj ljestvici ligaškog dijela prvenstva.

Nagradu za najbolju izbijačicu završnog turnira pripao je Carrolini Bajrić iz “Čavle ŠB”, a njena klupska suigračica Dorotea Maršanić dobila je nagradu za najbolju bližačicu. Za najbolju igračicu proglašena je Nives Jelovica iz “Labina”.

Carrolini Bajrić tom su prilikom uručene i nagrade Hrvatskog boćarskog saveza za 2018. godinu za najbolju seniorku te za postavljeni rekord u miješanoj štafeti 51/57.