Čavle 17. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

Borci iz Hrvatske i Slovenije natječu se u Mavrincima

Borci iz Hrvatske i Slovenije natječu se u Mavrincima
“14. Grobnik kup”, što se održava pod pokroviteljstvom veleposlanika Republike Koreje, u Mavrincima je danas okupio više od 160 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije

14. Izdanje međunarodnog taekwondo natjecanja “Grobnik kup” u Sportskoj dvorani Mavrinci je okupilo 162 natjecatelja, raspoređenih u 14 klubova. Na dva su borilišta snage odmjerili mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori, dok su oni najmlađi što znaju mogu pokazali u disciplini “kick”, natjecanju u brzom udaranju vreće. 


Borkinje i borce iz Hrvatske i Slovenije na svečanom je otvaranju pozdravio veleposlanik Republike Koreje Hong Sungwook, pod čijim se pokroviteljstvom održava ovogodišnji turnir. Korejski veleposlanik, koji je svečanom otvorenju nazočio sa suradnicima, natjecateljima je poželio puno sreće, baš kao. hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, za koju će, kaže, sutra navijati u finalu Lige nacija protiv Španjolske.


Okupljene su pozdravili i predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan-Polić te Jurica Prpić, predsjednik Taekwondo kluba Grobnik- Čavle.


“Jako smo zadovoljni odazivom, s obzirom na to da smo posljednji turnir u kalendaru Hrvatskog taekwondo saveza. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje koje nam je ukazao veleposlanik Republike Koreje”, istaknuo je Prpić, zahvalivši Općini Čavle na kontinuiranoj podršci.