Čavle 12. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Borderi dojmljivim izvedbama oduševili publiku na Platku

Borderi dojmljivim izvedbama oduševili publiku na Platku
12. “Carnival Snowboard Session” na Platku je danas okupio tridesetak natjecatelja iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, a najuspješniji su bili Austrijanci

Borderi iz četiri zemlje, Austrije, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, snage su danas, po predivnom vremenu i sjajnim uvjetima, odmjerili u snowboard parku na dnu Radeševa. 


A na 12. Carnival Snowboard Sessionu u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, slavili su Austrijanci- Konrad Sonne i Mara Salmina. U juniorskoj konkurenciji najbolji su bili Mauro Šoić i Luiza Jugo, a u dječjoj kategoriji Val Ekić i Hana Sviben.

Istaknuti treba i kako je među 34 natjecatelja i natjecateljica najmlađi bio petogodišnji Franko, koji je, zasluženo, dobio i najveći pljesak publike na Platku. 


12. Carnival Snowboard Session organizirao je Snowboard klub Nine, kojem je u pomoć priskočio Goranski sportski centar, a natjecanje su podržali Primorsko- goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke i Skijaški savez PGŽ.


“Dojmovi su odlični, kao i uvjeti. Snowboard park na Platku nikada nije bio ovako dobar, na što smo stvarno ponosni jer park je po svjetskim standardima”, naglasio je Miodrag Toskić, predsjednik Snowboard kluba Nine.

Natjecanje, koje se prvi puta održalo na Platku, su pozdravnim govorima otvorili primorsko- goranski župan Zlatko Komadina i direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, a događanje su pratili Meštar Sandi i nova kraljica Riječkog karnevala Maja Babin.