Čavle 10. prosinac 2023. Klaudio Vrančić

Božićna bajka Kaštel Grobnik napunila dobrom energijom

Božićna bajka Kaštel Grobnik napunila dobrom energijom
“Božićna bajka va Kaštelu Grobnik” mališane razveselila zabavnim radionicama, božićnim sajmom, starim igrama, kićenjem jelke i paljenjem božićne rasvjete, a najmlađe je posjetio i Djed Božićnjak

Dobra energija brzo se danas proširila grobničkim Kaštelom, najzaslužniji za to su brojni mališani, koje je u Grad Grobnik privukla “Božićna bajka”. Dočekali su ih sjajno raspoloženi vilenjaci, koji su za najmlađe pripremili uistinu bogat program. 


“Božićna bajka je novi koncept u odnosu na prijašnje godine, ali ako je suditi po odazivu zaista je uspješan. Uvijek nem je najljepše organizirati aktivnosti za djecu. Dječica su se mjesec dana pripremala za današnji dan. OŠ Čavle i Dječji vrtić imaju tradicionalni Božićni sajam. Božićna bajka, koja je u potpunosti posvećena djeci, kruna je našeg adventa”, istaknula je Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle.

Djeca su danas stvarala na kreativnim radionicama, okušala su se u starim igrama, kitila su veliku jelku, a uživala su i u društvu najdražeg bradonje. Djed Božićnjak strpljivo je saslušao njihove željice i fotografirao se s najmlađima.


“Božićnu bajku su osmislila djeca. Danas izrađuju igračke, pišu pisma Djedu Božićnjaku, kite božićnu jelku, tu je i vilenjački poligon, kao i ponuda hrane i pića. Širimo božićni duh, a događanje ima i humanitarnu notu jer se prikupljaju sredstva koja će se donirati u humanitarne svrhe”, kazala je Marina Baklaić iz Udruge Grobnički rez. 

Današnju “Božićnu bajku va Kaštelu” zajedničkim su snagama organizirali Turistička zajednica i Općina Čavle uz pomoć Udruge za kreativno promicanje znanja i vještina “Grobnički rez”.


“Dan je predivan, nagradilo nas je prekrasnim vremenom, a program je jako bogat. Imamo i tombolu s čak trideset vrijednih nagrada jer naša Općina ove godine obilježava 30. rođendan”, rekla je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji programa.