Čavle 21. studeni 2023. K.V.

Božićna bajka va Kaštelu i brojna događanja na Čavji

Božićna bajka va Kaštelu i brojna događanja na Čavji
Prosinac će u cijeloj Općini Čavle biti ispunjen s puno dobre energije i zanimljivih događanja

“Advent po domaću”, kako smo ga nazvali, odvijat će se i u poznatim ugostiteljskim objektima našeg područja. Caffe bar Corner, Caffe bar Centar, Restoran Pirun i Restoran Aerosteak pripremit će zanimljiva događanja u lijepom ambijentu svojih objekata. U muzeju Historic Racing Car održat će se manifestacija pod nazivom Vilija Božja va Muzeju. Bit će za svakoga po nešto”, najavljuje Rea Čargonja, direktorica Turističke zajednice Općine Čavle.

Katedra Čakavskoga sabora Grobnišćine organizira radionicu izrade božićnih ukrasa od vune i priprema jedan veliki Božićni koncert s kojim će svečano i zatvoriti program Grobničke jeseni. 


“Ono što bi posebno istaknuli je Božićna bajka va Kaštelu koju smo pripremili na radost naših najmlađih. Advent namijenjen našoj djeci koji će imati i humanitarni karakter. Osim samih manifestacija za Advent želja nam je oplemeniti Čavle nečim novim, interesantnim i prije svega veselim kako to i biva u adventsko vrijeme. Svi mještani, izletnici i turisti imat će jedan slatki foto kutak na ‘mićoj pjaceti’ upotpunjen prigodnom glazbom kroz cijeli prosinac s ciljem da u svima pobudimo lijepo blagdansko raspoloženje, s puno veselja, radosti, humanosti i ljubavi prema sebi i drugima. Uz nove atrakcije bit će tu još puno iznenađenja koje pomno planiramo i jedva čekamo nekoga razveseliti. Neka čarolija Božića započne”, poručuje Čargonja.