Čavle 11. rujan 2017.

Braći Birchall naslov, Fincima “Zlatna utrka”

Braći Birchall naslov, Fincima “Zlatna utrka”
Svjetsko prvenstvo motora s prikolicom proteklog je vikenda završeno na grobničkoj ljepotici. Nakon slavlja u “Sprint raceu” braća Ben i Thomas Birchall subotu su se “okitili” naslovom svjetskih prvaka, dok su najbrži u "Gold raceu” bili Finci Pekka Paivarinta i Kirsi Kainulainen.
 
Na Automotodromu Grobnik proteklog su vikenda vožene dvije utrke Svjetskog prvenstva motora s prikolicom- FIM Sidecar World Championship, zbog kojih se na grobničkoj ljepotici okupilo 118 natjecatelja iz 13 svjetskih zemalja. 
 
Slavljem u subotnjem “Sprint raceu” Britanci Ben i Thomas Birchall, na LCR Yamahi,  osigurali su novi naslov svjetskih prvaka. Britanska su braća prvo mjesto zauzela već na samom početku utrke i nisu ga ispuštala do samog kraja. Kao drugi ciljem su prošli njihovi sunarodnjaci na LRC Hondi- Johnu Holdenu i Marku Wilkesu, a treći Finci na LRC Hondi, Pekka Paivarinta i Kirsi Kainulainen.

 
“Zlatna utrka” prikoličara vožena je dan kasnije, u nedjelju. Izlijetanje Bena i Thomasa Birchalla, uoči samog početka utrke, najbolje su iskoristili Pekka Paivarinta i Kirsi Kainulainen, koji su uvjerljivo slavili nakon 18 odvoženih krugova. John Holden i Mark Wilkes ciljem su prošli drugi, a Francuzi Michael Grabmuller i Sebastien Lavorel na LCR Yamahi treći.
 
Braća Birchell sezonu su tako završila na prvom mjestu sa 175 bodova. Pekka Paivarinta i Kirsi Kainulainen osvojili su 161 bod i drugo mjesto u ukupnom poretku, a Johnu Holdenu i Marku Wilkesu 121 bod bio je dovoljan za treće mjesto.

 
Utrci je prisustvovao i ministar turizma Gari Capelli, a okupljene su uči starta pozdravili i općinska načelnica Ivana Cvitan Polić te Valerij Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ.

Foto: Arsen Miletić