Čavle 6. kolovoz 2019.

Branitelji druženjem na Platku obilježili Dan pobjede

Branitelji druženjem na Platku obilježili Dan pobjede
“Dan pobjede i domovinske zahvalnosti” te “Dan hrvatskih branitelja” na Grobnišćini je i ove godine obilježen svečano i dostojanstveno.

Na Platku je jučer tradicionalnim druženjem obilježen “Dan pobjede i domovinske zahvalnosti” te “Dan hrvatskih branitelja”.


Kod Malog doma su se okupili brojni Grobničani i njihovi gosti među kojima i članovi Udruge roditelja poginulih branitelja PGŽ, Udruge udovica poginulih branitelja PGŽ, Udruge branitelja iz slavonskog Cernika, pripadnici 2. Gardijske te 111. i 128. brigade HV- a, pripadnici 71. bojne Vojne policije, kao i brojni branitelji s obiteljima iz svih krajeva županije.


Za okrepu domaćini su brojnim gostima ponudili dvije vrste gulaša od divljači i junetine, grobnički kravlji sir, kao i nezaobilaznu grobničku palentu kompiricu.


Predsjednici braniteljskih udruga Grobnišćine, Nikica Maravić i Denis Čargonja u ime organizatora i svih gostiju, zahvalili su se na potpori u organizaciji cjelodnevne manifestacije- Ministarstvu hrvatskih branitelja, Općinama Čavle i Jelenje, lovačkom društvu “Jelen”, DVD- u Čavle te peknjicama Lišćevica i Čavjanka.


Brojni su pak gosti pohvalili organizatore ovog tradicionalnog druženje na Platku i najavili svoj dolazak i sljedeće godine.


Obilježavanje “Dan pobjede i domovinske zahvalnosti” te “Dan hrvatskih branitelja” počeo je u jutarnjim satima svetom misom te polaganjem vijenaca i svijeća na spomen obilježja na grobničkim grobljima i na Krenovcu. 

Program obilježavanja organizirali su UHDDR Čavle i Jelenje, uz potporu županijskog UHBDDR- a, 9. Gardijske brigade, USPDR- a Ajkule te Grobničkih dondolaša.