Čavle 6. rujan 2021.

Brojne prvašiće u OŠ Čavle ispratili nogometaši Rijeke

Brojne prvašiće u OŠ Čavle ispratili nogometaši Rijeke

Čak 86 prvašića, najviše u posljednjih desetak godina, danas je krenulo u Osnovnu školu Čavle. U školske su ih klupe ispratili nogometaši Rijeke Nediljko Labrović i Hrvoje Smolčić. 

Četiri razreda puna prvašića danas su krenula u matičnu školu na Čavlima, a još jedan, s 4 učenika, u područnu školu u Gradu Grobniku. Ukupno 86 učenika prvih razreda tako je sjelo u školske klupe. Najveći broj čavjanskih prvašića u proteklih desetak godina posebno veseli uzmu li se u obzir negativni trendovi na razini države. 


“Dobro došli u, kako kaže naša himna, našu utvrdu igre prijateljstva i znanja. Ovo je vaš dan, poseban dan. Neka vam osam godina u ovoj lijepoj školi bude ispunjeno zadovoljstvo i radošću te da s iz škole izađete s torbom punom knjiga, a glavom punom znanja”, prvašićima je poručila Tanja Stanković, ravnateljica Osnovne škole Čavle, zahvalivši Općini Čavle i Primorsko- goranskoj županiji na sustavnim ulaganjima.


Čavjanske mališane pozdravili su i općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, primorsko- goranski župan Zlatko Komadina te Dean Šćulac, dopredsjednik HNK Rijeka, a prvašiće su prigodnim poklonima darivali igrači Nediljko Labrović i Hrvoje Smolčić. Mališanima su podijelili vrećice za trening, koje će dobiti i ostali županijski prvašići.