Čavle 22. kolovoz 2022. Izvor: Sva lica Platka

Brojni sportaši na Platku se borili protiv suparnika... i kiše

Brojni sportaši na Platku se borili protiv suparnika... i kiše
Šesto izdanje Sportskog lica Platka nije zaustavila niti kiša koja je nakon jutarnjeg sunca padala nekoliko puta tijekom dana

Mali nogomet, odbojka na pijesku, boćanje, košarka za mlađe uzraste i košarka u kolicima pokazale su svoje najbolje lice u svim vremenskim uvjetima i dokazali za na Platku svi igraju sa srcem. 

Košarka za seniore dobit će novi datum jer se radi skliskog terena i nepovoljnih uvjeta za sigurnost natjecatelja, nije održala. Osim sportskih natjecanja pojedinci su se okušali u disc golfu pod stručnim vodstvom Disc golf kluba Eagle. 


Novitet šestog izdanja Sportskog lica Platka je dječji košarkaši turnir koji je okupio 7 ekipa. Smijeh i borbenost bili su zaštitni znak novopostavljenog terena a nakon malih košarkaša zasjali su sportaši s invaliditetom. Na turniru košarke u kolicima okupili su se osim domaćina Kostrene i sportski prijatelji iz Varaždina i Šibenika. Odbojkaški  teren je ponovno okupio najveći broj ekipa, a finalisti su se za zlato borili po kiši i pokazali visoku kvalitetu igre. 

Kvalitetom najbolji malonogometni turnir do sada održan je bez pauze unatoč povremenim pljuskovima i do zadnjih utakmica u skupinama borilo se za prolaz. Užarena atmosfera rastjerala je oblake u finalu. Boćarski turnir je posljednji završio, nakon dugotrajne borbe izjednačenih ekipa u mješovitoj konkurenciji.


Po prvi puta dio programa bila je i akcija „Pruži mi ruku“ planinarski društava i HPS-a s ciljem pružanja mogućnosti svim kategorijama osoba s invaliditetom ugodan i siguran boravak u planini. 

Društvo sportske rekreacije Kvarner uz veliku pomoć voditelja sportova, volontera, igrača i sudaca uspjelo je na jedan dan pretvoriti Platak u pravo multidisciplinarano borilište s ogromnom pozitivnom energijom. Sportsko lice nije rezervirano samo za mlade i studente već i za obitelji i umirovljenike. Najuspješnije ekipe, osim unikatnih medalja s ugraviranim puhom kao maskotom Platka, zaslužile su nagradama koje su osigurali: Ožujsko Pivo, Hidra funkcionalna pića, Darna- Liquor Factory of Rovinj, Vina Deklić, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Red Bull.


INA d.d. i JGL d.d. podržavaju projekt i time doprinose razvoju lokalnog sporta, dok uz suradnju sa Studentskim sportskim društvom Nautilus uz pomoć Studentskog centra Rijeka, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, UniSport RI što su omogućeno je studentima Sveučilišta u Rijeci sudjelovanje bez naknade.

Iduće nedjelje nastavlja se program na Platku s Vertikalnim lice koje će ugostiti trkače i bicikliste. Prijave su još uvijek otvorene, a sve detalje možete pratiti na web stranici Sva lica Platka.

Opširniju priču s Platka, uz brojne fotografije, donosi sportski portal Sportokracija.com