Čavle 28. kolovoz 2023. Izvor: Sva lica Platka

Brojni trkači i biciklisti šesti put "osvojili" Platak

Brojni trkači i biciklisti šesti put "osvojili" Platak
Šesto izdanje Vertikalnog lica Platka održalo se po prekrasnom sunčanom danu i ugodnim temperaturama. Preko 200 trkača skoro ravnomjerno se raspodijelilo na tri utrke. Brza 8ica bila je manje zahtjevna te nudila obilazak svih atrakcija Platka, zatim Slatka 15ica bila je dinamična i s većim visinskim usponom, a trkači su uživali na raznovrsnom terenu i lijepim vidicima, baš kao i na Atraktivnoj 22ici powered by INA, gdje su otkrili mnogima manje poznatu okolicu i okolne proplanke.

Dok su trkači radili neki krugove po predjelima Platka, biciklisti su testirali svoju formu na dorađenoj XCO stazi u krugu od 2,8 km. Muški su morali odvoziti 6 krugova, a žene 5, kako bi službeno završili utrku.


Publika je pljeskom dočekivala sudionike, koji su se nakon utrke mogli okrijepiti raznovrsnim slatko-slanim proizvodima, a najviše pažnje privukle su Slastice by Anna, domaće veganske sirove praline i sladoledi. A kako bi nadoknadili elektrolite tu je bila Hidra.

Osim utrka, na livadi ispod Velikog doma, vozile su se bicikle i po bike poligonu koji je klub Team Rodeo pripremio za najmlađe, a odoljeti iskušenju nisu mogli niti pojedini odrasli, koji su isprobali vožnju s preprekama.

Uz to Lera sport shop je sudionicima približio svoj sportski brend Raidlight te su zainteresirani mogli isprobati i kupiti razne proizvode. Druženje i razmjena iskustva potrajali su cijelo poslijepodne pa možemo zaključiti da je protekle nedjelje cijeli Platak vrvio od sporta i zabave za sve uzraste.


Spomenimo i kako su nagrade za najuspješnije bile primamljive. Organizatori su se, u suradnji s partnerima, pobrinuli da pobjednici Slatke 15ice i Atraktivne 22ice dobiju iznos od čak 150,00 eura na INA loyalty kartici dok će pobjednici biciklističke utrke isti iznos dobiti na Keindl poklon bon kartici. Osvajače Brze 8ice čekale su Raidlight tenisice. Ostale nagrade osigurali su Dogma socks, JGL d.d., Pero bio, Natural Wealth, Zagrebačka pivovara, Erste banka, Raw slastice, Očna optika Damir te organizatori.

Organizacija ovog događaja zahtjeva veliki broj volontera bez kojih utrke ne bi bile moguće te se Društvo sportske rekreacije Kvarner i SSD Nautilus svima zahvaljuju na odazivu i pomoći.

Projekt ove godine podržavaju i INA d.d. te JGL d.d.,Erste banka, Primorsko-goranska županija, Općina Čavle i TZ Kvarnera.