Čavle 24. svibanj 2022. Izvor: Općina Čavle

Čak 300 mladih rukometaša okupilo se u Mavrincima

Čak 300 mladih rukometaša okupilo se u Mavrincima
Nakon dvije godine dvoranom u Mavrincima ponovno igrali mali rukometaši uz humanitarnu akciju “Koga briga…za Macolu”

Nakon pune dvije godine pauze zbog pandemije vratili su se turniri u Sportsku dvoranu Mavrinci. Tako je prošlog vikenda održan 8. Međunarodni rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba Čavle. Na turniru se okupilo više od 300 djece, odnosno 9 ekipa djevojčica i 21 ekipa dječaka iz države te susjednih zemalja Slovenije i Italije u tri dobne kategorije- 2011., 2012. i 2013. godište. 


Najboljim klubovima, petorkama, igračima, igračicama, golmanima te golmanicama turnira nagrade je uručio mladi reprezentativac RK Čavle Filip Glavaš.

“Najveća pomoć u organizaciji bili su nam roditelji igrača našeg kluba i Općina Čavle koja nam je ustupila dvoranu Mavrinci te pomogla novčanom donacijom. Zahvaljujemo se i sponzorima koji su nam pomogli novčanim sredstvima te opremom”, istaknuo je predsjednik RK Čavle Sven Bandera.


 “Naš klub otprije je poznat po vrlo dobroj organizaciji jednog od većih turniru u zemlji, ali uvijek je lijepo ponovno čuti dobre komentare od strane drugih klubova i roditelja te i na taj način promovirati RK Čavle i našu Općinu Čavle”, rekao je Bandera. 


Posljednja tri ovakva turnira imala su i humanitarnu notu, sakupljale su se donacije za pomoć oboljelima i siromašnima kuhajući fažol, kobasice i palentu kompiricu po principu dobrovoljnih priloga. Ove godine RK Čavle uključio se u humanitarnu akciju “Koga briga… za Macolu” te je za liječenje Cerničanina Dalibora Marušića prikupljeno 2.043 kune.