Čavle 25. listopad 2023. K.V.

Čak 370 programa u Klubu Čavle oduševilo umirovljenike

Čak 370 programa u Klubu Čavle oduševilo umirovljenike
U Klubu umirovljenika Čavle u godinu i pol dana organizirano čak 370 programa, u kojima je sudjelovalo oko 150 umirovljenika

“Klub umirovljenika Čavle” je u travnju prošle godine svečano otvoren u bivšem Boćarskom klubu Bajci. Podsjetimo, objekt je povećan zatvaranjem terase, napravljen je novi krov, prostor je dobio novu stolariju, fasadu, instalacije, sanitarne čvorove, a uređen je i okoliš. Velika ulaganja postavila su isto takva očekivanja, a opravdali su ih izvrsni rezultati. 


Naime, na adresi Griža 16 do sada je održano nevjerojatnih 370 programa, a na radionicama, edukacijama i tečajevima sudjelovalo je oko 150 korisnika, o čemu su vrijedni domaćini izvijestili na danas održanoj konferenciji za medije, a posvjedočili su tome i brojni okupljeni, zadovoljni korisnici.

“Projekt koji je meni jako drag pisali smo u suradnji s Općinom. Imali smo pregršt događanja za naše aktivne sumještane. Znam koliko vam ovo znači jer je i moja mama dio vas i znam koliko uživa u svim tim aktivnostima”, istaknula je voditeljica projekta Dunja Zagorac Šimac, zahvalivši Općini Čavle i svima koji su pomogli realizaciju projekta.


“Ovo je projekt koji nam je svima srcu jako drag. Uživali smo ovdje u proteklom razdoblju, bilo nam je lijepo, a moja je zadaća i dužnost da se to i nastavi”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, zasluživši pljesak okupljenih umirovljenika. 

“Projekt ide dalje. Pripremili smo vam puno toga. Naredna dva mjeseca bit će prijelazni period, ali bit će događanja. Zahvalna sam predavačima koji su se odazvali i ponudili da nam dođu volontirati naredne godine. Vjerujem da će nam biti sadržajno i veselo”, najavila je Tatjana Ljuština Milaković, voditeljica kluba, zahvalivši okupljenim umirovljenicima. 


Kapitalni općinski projekt “težak” 182.283,01 eura financiran je kroz Operativni program učinkoviti ljudski potencijali. Istaknimo i kako su Općini Čavle u realizaciji pomogli Gradsko Društvo Crvenog križa Rijeka i Udruga umirovljenika Čavle.