Čavle 4. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Čak 60 prvašića danas je krenulo u Osnovnu školu Čavle

Čak 60 prvašića danas je krenulo u Osnovnu školu Čavle

Prvi dan škole na Čavlima je obilježen tradicionalnom priredbom dobrodošlice za 60 prvašića

Veselo je danas u popodnevnim satima bilo ispred Osnovne škole Čavle, gdje je održana  tradicionalna svečana priredba dobrodošlice novim čavjanskim osnovnoškolcima. A u čavjansku je školu danas krenulo njih točno 60, od čega ih je 59 raspoređeno u tri razredna odjeljenja, dok će jedan učenik pohađati područnu školu u Gradu Grobniku.


Uz starije učenike, koji su im dobrodošlicu poželjeli recitacijama i pjesmom, nove su učenike pozdravili ravnateljica Tanja Stanković, naglasivši kako je Osnovna škola Čavle s više od 600 učenika među najvećima u županiji te općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, nekada i sama učenica čavjanske škole, koja je prvašićima poželjela puno sreće i uspjeha.


Istaknuti svakako treba kako je Općina Čavle ove godine u školu uložila oko 40 tisuća eura, od čega većina otpada na nastavak energetske obnove, koji se provodi u suradnji s Primorsko-goranskom županijom. Značajan je iznos uložen u proširenje školske kuhinje, a Općina je za prvašiće osigurala i radne bilježnice te likovne materijale. Uz to nastavlja se sufinancirati prijevoz učenicima i studentima.