Čavle 28. lipanj 2021.

Carrolina Bajrić: “Veliko postignuće, koje nisam očekivala”

Carrolina Bajrić: “Veliko postignuće, koje nisam očekivala”
Čavjanske boćarice u Francuskoj su osvojile europsko srebro, dok je sjajna Carrolina Bajrić postala nova svjetska rekorderka u preciznom izbijanju U23.

Još jednu sjajnu boćarsku priču u Francuskoj su “ispričale” čavjanske boćarice, predvođene sjajnom Carrolinom Bajrić. U završnici Kupa europskih prvakinja nakon polufinalne su im se pobjede, protiv ljubljanskog Krima, na putu našle favorizirane Francuskinje. 


“Jako smo zadovoljne. Cilj je bio ući u finale, a za osvojiti naslov trebalo je ipak nešto više jer Francuskinje su u izvrsnoj formi. Znali smo da praktički krećemo s 0:4 jer u brzinskoj štafeti imaju osigurane bodove. U klasičnim disciplinama se uvijek može dogoditi preokret, ali na žalost nismo uspjele. U zadnjim igrama smo morale dobiti sve četiri da bi pobijedile, a u ekipi su osim Nives i mene mlade djevojke bez iskustva. Nažalost mi nemamo kvalitetnu ligu s jakom konkurencijom kroz koju se možemo pripremiti za takve utakmice”, rekla je Bajrić.  


Unatoč uvjerljivoj pobjedi Saint Vulbasa mnogo je razloga za slavlje u redovima Čavle ŠB. Osim europskog srebra tu je i sjajan nastup Carroline Bajrić, nove svjetske rekorderke u preciznom izbijanju U23, koja je uz to izjednačila i svjetski seniorski rekord. 


“Sretna sam i zadovoljna. Za mene je to veliko postignuće, koje nisam očekivala. To nije moja disciplina, koju inače igram u ligi, tako da sam sa svega par treninga otišla na natjecanje. To je disciplina u kojoj treba i malo sreće”, za kraj ističe skromna Bajrić, nova svjetska rekorderka, koja se već istog dana po povratku iz Francuske vratila na posao.