Čavle 14. ožujak 2022. K.V.

Čavjani napunili kombi pomoći za izbjeglice iz Ukrajine

Čavjani napunili kombi pomoći za izbjeglice iz Ukrajine

U dva dana u Čavlima napunjen kombi s humanitarnom pomoći za izbjeglice iz Ukrajine

Kombi vozilo puno kutija humanitarne pomoći otišlo je sinoć oko 18 sati iz Doma kulture, gdje je Crveni križ Čavle, tijekom subote 12. i nedjelje 13. ožujka od 9 do 17 sati, organizirao akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Ukrajine. Sakupljali su se prehrambeni artikli i higijenski paketi. 


“Svaka čast našim mještanima. Uvijek kada je pomoć potrebna, mještani općine Čavle su tu da priteknu u pomoć. Podsjetit ću na humanitarne akcije sakupljanja pomoći za stradale u poplavi u Posavini 2018. godine i stradalnike potresa u Banovini u prosincu 2020. godine. I ovoga puta mještani naše općine pokazali su još jednom veliko čavjansko srce i na tome im veliko hvala. Ponosna sam na pun kombi humanitarne pomoći sakupljen za izbjeglice iz ratom pogođene Ukrajine”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. 


Humanitarnu akciju organizirale su i provele volonterke Crvenog križa, podružnice Čavle. 

“Izuzetno smo zadovoljne. Sakupilo se mnogo higijenskih potrepština i trajnih prehrambenih artikala. Napunili smo jedan kombi koji je sinoć donacije prevezao u sabirni centar Crvenog križa na Školjiću. Nakon toga prikupljene donacije sortirat će se u pakete i rasporediti izbjeglicama u našoj županiji, ali i izbjeglicama na ukrajinsko- poljskoj granici”, pojasnila nam je Stanka Bušljeta predsjednica čavjanske podružnice Crvenog križa.


Donacije su nosili mještani svih dobi i svi su u razgovorima s volonterkama bili zabrinuti za situaciju u Ukrajini i suosjećajni na ono što se događa u toj zemlji. Naime, u hrvatskom narodu i dalje su živa sjećanja na Domovinski rat i njegove tragedije. 


“Posebno me uvijek gane kada vidim koliko se stvari prikupilo za djecu. Ljudi, mladi i stariji mještani, nosili su pelene, dječju hranu i kozmetiku za djecu. Na djecu smo svi najosjetljiviji”, rekla nam je Stanka Bušljeta, koja je sa svojom ekipom volonterki Marijom Ahel, Ljiljanom Stojanović, Vesnom Zaharijom, Tonkom Đurić i Ivanom Bernobić dežurala u Domu kulture i sortirala donacije koje su pristizale tijekom vikenda.