Čavle 24. svibanj 2019.

Čavjani posjetili bavarsko susjedstvo Immenstadt

Čavjani posjetili bavarsko susjedstvo Immenstadt

U okviru projekta Rijeka Europska Prijestolnica Kulture 2020- 27 susjedstava“ predstavnici Općine Čavle, na čelu s načelnicom Ivanom Cvitan Polić, gostovali su u Njemačkoj. 

Grobničku delegaciju u Njemačkoj, točnije u bavarskom susjedstvu Immenstadt, sredinom svibnja su ugostili Udruga “Klausen und Barbelverein” i Grad Immenstadt. Predstavnike Općine Čavle dočekali su članovi udruge, na čelu s Thomasom Schiedrichom te gradonačelnik Immenstadta Armina Schauppa. 


Grobničani su u Immenstadt donijeli i poklone- autohtone proizvode: med, grobnički sir i likere, kao i promotivne materijale vezane za EPK Rijeka 2020, TZ Kvarner i TZO Čavle te su domaćine upoznali s našim krajem, kao i projektom Rijeka 2020. Predstavnici Immenstadta nisu im ostali dužni, gostima su poklonili figuru “Klausena”- njihovog zvončara te obećali da će uzvratiti posjet. 


U razgledavanje pitoresknog Immenstadta goste je poveo direktorom turističke zajednice Alfred Becker, koji ih je upoznao s ljepotama tog njemačkog gradića, kao što su: jezero Alpsee, Bergbauernmuseum, pivnica Schäffler i gradska promenada.