Čavle 3. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

Čavjanska “Jama” nikad razigranija, šarenija ni veselija

Čavjanska “Jama” nikad razigranija, šarenija ni veselija
Nikad razigranije, šarenije ni veselije nije bilo na popularnom čavjanskom igralištu “Jama”, gdje je održano premijerno izdanje “Magičnog šešira”

Novi dječji festival “Magični šešir”, što su ga zajedničkim snagama, na igralištu “Jama”, danas organizirali Turistička zajednica općine Čavle i Društvo sportske rekreacije Kvarner, kojima je u pomoć priskočio i Keindl Sport, pokazao se kao pun pogodak. 


Čavjanski mališani uživali su u aktivnom i uzbudljivom popodnevu, prepunom događanja i besplatnih programa. Zabavljali su se na gumenim dvorcima, u sportskom kutku te na maloj školi olimpizma. Oslikavali su svoja nasmijana lica, sudjelovali u eko radionici JGL-a i družili se s “putujućim znanstvenicima”. Svoje je mjesto u “Jami” našla i Kasica prasica Erste banke, a zabavno je bilo i u čitaonici priča te kreativnom kutku. 


Posebno atraktivan i tražen bio je biciklistički poligon, što ga je pripremio Team Rodeo, u sklopu kojeg su mališani na biciklima prelazili prepreke na zabavnoj stazi, a premijerno izdanje “Magičnog šešira” završilo je predstavom “Veseli cirkus klauna Marka”.


Program u “Jami” vodio je popularni Dražen Turina Šajeta, a za glazbenu je podlogu bio zadužen DJ: Voljen.