Čavle 7. siječanj 2017.

Čavjanske maškare ponovno na vlasti 

Čavjanske maškare ponovno na vlasti 
Ključ općine Čavle ponovno je u rukama Čavjanskih maškara, a prvi potez nove vlasti bio je dizanje pusta Donalda Škampa na stup iza Doma kulture Čavle. Epilog je to prve maškarane subote na Grobnišćini u kojoj događanja nije nedostajalo.

Ako se po jutru dan poznaje Grobničane i njihove goste ove godine čekaju maškare za pamćenje. Prva u nizu od osam maškaranih subota počela je s “obahajanjen” Grobničkih dondolaša. Nakon cjelodnevnog obilaska općine, na opće oduševljenje okupljenih, dondolaši su stigli na cilj- iza Doma kulture Čavle. 

Vrijeme do dolaska mnogi su skratili razgledavanjem atrakivne izložbe figurica zvončara i tradicijskih maski Europe u staroj općinskoj vijećnici.  

Nakon što su mali a potom i veliki dondolaši zatvorili kolo Čavjanske maškare smijenile su općinsku vlast. Ključ im je predala zamjenica načelnika Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, koja je od nove vlasti tražila da obećaju da će ovogodišnje maškare biti “najhuje” do sada, a poručila im je i da paze što rade.

Maškare su potom okupljenima predstavile Donalda Škampa, krivca za sve grobničke probleme u 2016. godini. Osumnjičeni je zatim završio na stupu, a maškare su preselile u Dom kulture gdje su počeli prvi Čavjanski maškarani tanci, uz Koktelse, Fiestu, iće, piće i dakako sjajno društvo.